Mergi la conţinutul principal

Peste 1.000 de bolnavi și nevoiași au primit sprijin în Duminica Mariei Egipteanca

* la îndemnul ierarhului Dunării de Jos, preoții și voluntarii au vizitat sute de familii din cele mai sărace localități ale eparhiei și au împărțit alimente, produse igienico-sanitare, dulciuri, cărți de rugăciune și iconițe * ÎPS Casian a săvârșit Sfânta Liturghie și a vorbit despre iubirea milostivă a Domnului, revărsată prin slujitori și voluntari "acolo unde este mai multă suferință, sărăcie și singurătate"

 

Rugă fierbinte către Dumnezeu și vizite misionare la familiile nevoiașe din județele Brăila și Galați, în Duminica a V-a din Postul Sfintelor Paști, numită și "Duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca".

Astfel, potrivit pr. Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, "la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, membrii Permanenței Consiliului Eparhial și cei opt protoierei din Brăila și Galați au continuat tradiționala misiune în săptămâna a V-a din Postul Sfintelor Paști, în satele cu populație mică și cu posibilități materiale reduse din Eparhia Dunării de Jos".

În cadrul acestor vizite misionare, preoții au săvârșit Sfânta Liturghie și au  oferit ajutoare constând în alimente neperisabile, produse igienico-sanitare, dulciuri, cărți de rugăciune și iconițe la peste 1.000 de bătrâni, bolnavi și copii care trăiesc în cele mai sărace localități din Eparhia Dunării de Jos. Din echipele misionare care au bătut la ușile săracilor au făcut parte clerici, credincioși din cadrul consiliilor și comitetelor parohiale și tineri voluntari. Acțiunea desfășurată în Duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca constituie o primă etapă în cadrul programelor eparhiale desfășurate în perioada prepascală, în toată Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin implicarea Centrului eparhial, a protoieriilor și parohiilor din județele Brăila și Galați.

În altă ordine de idei, în Duminica a V-a din Postul Sfintelor Paști - "Duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca" (10 aprilie), Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galați.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, ÎPS Părinte Arhiepiscop a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sf. Apostol Marcu, cap. 10, versetele de la 32 la 45, în care Mântuitorul prevestește moartea și Învierea Sa și îi pregătește pe apostoli în legătură cu ceea ce avea să urmeze, "luminând firea omenească spre cunoașterea tainelor Lui Dumnezeu". De asemenea, ierarhul a vorbit despre viața Sfintei Maria Egipteanca, evidențiind puterea pocăinței care face din omul păcătos un înger virtuos, un sfânt, chiar aici pe pământ. Părintele Arhiepiscop le-a amintit, totodată, celor prezenți de programul desfășurat în Eparhia Dunării de Jos, prin care peste 1.000 de persoane nevoiașe au primit sprijin spritual și material din partea slujitorilor Sfintelor Altare.

"Din dumnezeiasca, iubitoarea și vindecătoarea de răni sufletești și trupești slujire arătată Mântuitorului Iisus Hristos, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, peste 20 de sfințiți slujitori din Administrația Centrului eparhial și de la cele opt protopopiate, împreună cu frații slujitori din parohiile unde este mai multă suferință, sărăcie și singurătate, s-a prelungit iubirea milostivă a Domnului la peste 1.000 de bolnavi țintuiți la pat, dar înălțați prin credință și jertfă la învierea dragostei prin care așteptăm și învierea bucuriei, a păcii și a armoniei dintre noi toți", a spus ierarhul Dunării de Jos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro