Mergi la conţinutul principal

Peste 100 milioane de lei, beneficii sociale pentru brăileni

În cursul anului trecut, peste 110 milioane de lei au fost plătite brăilenilor cu titlul de beneficii sociale de la stat, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Brăila. În plus, au fost achitate taxe poştale de peste 400.000 lei pentru ca banii să ajungă la cei peste 106.000 de beneficiari.

Printre aceste plăţi, menţionăm alocaţiile de stat pentru copii, în valoare totală de peste 39 milioane lei, de care au beneficiat 56.187 de minori. Alocaţia pentru susţinerea familiei a fost acordată unui număr de 4.593 beneficiari şi a însumat peste 3,4 milioane lei, iar alocaţia de plasament a fost acordată unui număr de 559 beneficiari, valoarea totală fiind de peste 700.000 lei. De indemnizaţiile pentru creşterea copilului au beneficiat 1.430 de mame, valoarea totală fiind de peste 13 milioane de lei, iar stimulentul de creştere a copilului a fost acordat unui număr de 367 beneficiari, în valoare totală de peste 2,2 milioane lei.
Ajutoare sociale în sume importante au fost plătite şi cu titlul de venit minim garantat, de care au beneficiat 3.858 familii, valoarea totală fiind de peste 10 milioane lei. Subvenţii pentru energie termică au fost acordate unui număr de 1.000 de familii, suma totală fiind peste 270.000 lei, pentru gaze naturale, plătite la peste 6.000 de beneficiari, suma totală fiind 2,1 milioane lei, iar pentru lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, la 7.576 de beneficiari, în valoare totală de 2,5 milioane lei. Au mai fost plătite drepturi pentru 8.665 persoane cu handicap, acordate prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în valoare totală de peste 18 milioane de lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro