Mergi la conţinutul principal

Peste 100 de poliţişti, de strajă la începerea anului şcolar

• echipajele de poliţie vor fi prezente la intrarea în şcoli, iar chioşcurile din vecinătate vor fi controlate la sânge 

 

Peste 100 de poliţişti brăileni vor acţiona suplimentar în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din municipiul şi judeţul Brăila, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în deplină siguranţă, informează Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Astfel, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, în ziua de luni, 12 septembrie 2016, 111 poliţişti brăileni - 83 de poliţişti de ordine publică, 19 de la rutieră, doi de la prevenire şi şapte de la alte structuri - vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor prilejuite de începerea anului de învăţământ preuniversitar.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila vor urmări, cu precădere, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Pe de altă parte, începând de azi, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală brăileană vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate.

De astăzi, echipajele de poliţie vor fi prezente zilnic în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri. De asemenea, vor fi supravegheate în permanenţă traseelor de deplasare a elevilor, precizează sursa citată.

La începerea anului şcolar, şeful Poliţiei Române a solicitat controlarea tuturor unităţilor economice din vecinătatea unităţilor de învăţământ, urmărindu-se respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor şi pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro