Mergi la conţinutul principal
Administrația Chiriac

Peste 1 milion de lei pentru sportul brăilean

• consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară din luna aprilie a CJ Brăila, 11 proiecte privind finanțarea programelor sportive propuse de cluburile locale din variate ramuri sportive • în total, discutăm despre peste 1,2 milioane lei • ca și în anii trecuți, finanțarea s-a făcut în baza Legii 69/2000 a educației fizice și sportului • tot atunci, Consiliul Județean Brăila a aprobat și un protocol de cooperare cu Federația Română de Handbal pentru închirierea Sălii Polivalente, astfel încât semifinala Turneului Zonal pentru junioare IV să se poată desfășura în perioada 29 aprilie – 1 mai

 

Consiliul Județean Brăila a aprobat, recent, peste 1,2 milioane lei pentru finanțarea în 2024 a celorlalte discipline sportive decât handbalul, unde administrația brăileană deține acțiuni și finanțarea echipei se realizează diferit. Mai precis, în ședința ordinară a CJ Brăila din luna aprilie au fost dezbătute și aprobate 11 propuneri venite dinspre cluburile brăilene din diferite ramuri sportive privind o serie de programe. În total, discutăm despre suma de 1.270.790,94 lei pentru acest an.

Din referatele proiectelor de hotărâri aflate la mapele consilierilor județeni, aflăm că totul s-a realizat în baza Regulamentului (aprobat tot în 2024) privind condițiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive de utilitate publică, în baza prevederilor Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare. Cu alte cuvinte, procedura prin care administrația județeană poate aloca bani de la bugetul local pentru finanțarea programelor sportive propuse de cluburile care sunt înființate pe raza județului Brăila.

Concret, în urma adreselor primite din partea cluburilor, CJ Brăila, printr-o Comisie de evaluare și selecție pentru programele sportive finanțate din fonduri publice, a analizat solicitările de sprijin financiar și a finanțat programele sportive care s-au încadrat în criteriile impuse prin respectivul regulament.

 

Câți bani a primit fiecare club

În ordinea aprobării lor în CJ Brăila: pentru programul sportiv “Promovarea sportului de performanță”, Asociația Clubul de Arte Marțiale Arashi - Do Brăila a primit suma de 37.028,87 lei. Asociația Club Sportiv Cuza Pirates Brăila, pentru programul “Juniorii din Brăila joacă baschet!” a primit suma de 185.480,80 lei, iar pentru programul “Liga 1 de baschet masculin – continuitatea sportivilor din Brăila!”, a primit 175.915,36 lei. La rândul său, Asociația “Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila”, pentru programul sportiv

”Dacia Unirea Brăila – educație prin sport”, a primit suma de 197.976,20 lei, iar pentru programul “Fotbalul brăilean – tradiție, viitor, performanță”, suma de 197.985,72 lei.

Clubul Sportiv First Kart – Primul Kart, pentru programul “Noi facem Karting!” a primit suma de 39.949,50 lei. Asociația Club Sportiv LiL Motion Dance School, pentru “The LiL Road to Performance” - 166.565,51 lei. De asemenea, Asociației Club Sportiv Suporter Club Brăila, pentru programul “Continuitatea în promovarea imaginii, spiritului și valorilor fotbalului de performanță la nivel de juniori în județul și municipiul Brăila” i-a fost alocată suma de 70.497,90 lei, iar pentru programul “Continuitatea în promovarea imaginii, spiritului și valorilor fotbalului de performanță la nivel de seniori în județul și municipiul Brăila”, 123.241,88 lei.

Asociația Club Sportiv Tokon Dojo cu programul sportiv “Karate – Și tu poți deveni campion” s-a ales cu suma de 37.430 lei. Totodată, Asociația Clubul de Arte Marțiale Tsunamy Brăila, programul “Promovarea sportului de performanță” suma de 38.719,20 lei.

Precizăm că în luna februarie a acestui an, Consiliul Județean a aprobat alocarea contribuției de 14 milioane lei pentru finanțarea activității sportive a HC ”Dunărea” Brăila. Pe lângă această sumă și Primăria Brăila a plusat 4,5 milioane lei pentru echipa de handbal.

 

Protocol de colaborare pentru junioarele de la handbal

Tot în respectiva ședință, consilierii județeni au aprobat un protocol de cooperare dintre Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Brăila, prin Consiliul Județean Brăila cu Federația Română de Handbal, în vederea organizării Turneului Zonal – faza semifinală, junioare IV.

Pe scurt, Federația Română de Handbal, în colaborare cu Asociația Județeană de Handbal Brăila, a transmis o adresă în luna aprilie, prin care a solicitat Consiliului Județean Brăila, cu titlu gratuit, Sala Polivalentă ”Danubius” pentru desfășurarea Turneului Zonal, în perioada 29 aprilie – 1 mai 2024. Imobilul situat în Municipiul Brăila, pe Strada Pietății nr. 1C, este în proprietatea publică a Județului Brăila, în administrarea CJ Brăila și acest protocol a fost posibil tot în baza Legii sportului.

Toate proiectele amintite, propuse de președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac (șeful PSD Brăila), au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro