Mergi la conţinutul principal

Pescuit ilegal pe Fluviul Dunărea

în ultima săptămână, polițiștii Biroul Județean de Poliție Transporturi Brăila au acționat pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal pe Fluviul Dunărea • au fost depistați doi bărbați, de 47 și 42 de ani, din județul Brăila, care efectuau activități de pescuit comercial, de la bordul unei ambarcațiuni cu motor, fără număr de înmatriculare, folosind o unealtă de pescuit comercial tip pripon, confecționat din fir textil • au capturat 6 kilograme de pește din specia somn, fără să fie autorizați să dețină și să folosească astfel de unelte de pescuit

 

În ultima săptămână, polițiștii de la Transporturi au acționat, la nivel național, pentru pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, fiind desfășurate activități pentru prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, combaterea călătoriei frauduloase, dar s-a acționat și pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

În total, au fost legitimate 2.253 de persoane, fiind controlate 507 autovehicule, au fost efectuate patrule în 287 de stații și triaje, dar și în 1.134 de trenuri de călători. Polițiștii au efectuat verificări la 63 de nave și ambarcațiuni și 12 obiective de pază, au constatat 30 de infracțiuni și au cercetat 21 de persoane.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 4 ambarcațiuni, 16 unelte de pescuit, aproape 30 de kilograme de pește și 400 de țigarete.

 

Braconieri, la specia somn

Potrivit datelor transmise de la Poliția Română, la data de 12 august, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Județean de Poliție Transporturi Brăila au acționat pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal pe Fluviul Dunărea. Polițiștii au depistat în zona km 171 plus 800 doi bărbați, de 47 și 42 de ani, ani ambii din județul Brăila, care efectuau activități de pescuit comercial, de la bordul unei ambarcațiuni cu motor, fără număr de înmatriculare, folosind o unealtă de pescuit comercial tip pripon, confecționat din fir textil, de aproximativ 60 metri. ”Au capturat 6 kilograme de pește din specia somn, fără să fie autorizați să dețină și să folosească astfel de unelte. În cauză, a fost întocmit dosar penal, unealta de pescuit și ambarcațiunea fiind indisponibilizate, iar cantitatea de pește a fost ridicată și predată unei societăți de profil din municipiul Brăila. Valoarea bunurilor indisponibilizate este de 3.000 de lei”, au precizat polițiștii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro