Mergi la conţinutul principal

Pescuiau ilegal, pe braţul Vâlciu din Parcul Natural Balta Mică a Brăilei

* jandarmii au depistat în flagrant doi bărbaţi care foloseau o plasă monofilament, în Balta Mică a Brăilei

 

 

Braconieri prinşi în flagrant de jandarmi. În această perioadă, jandarmii brăileni execută o multitudine de misiuni pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus, însă au în atenţie şi acţiunile de protejare a faunei şi de combatere a braconajului de orice fel.

Astfel, la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, 2 mai, oamenii legii au depistat doi bărbaţi ce pescuiau ilegal, pe braţul Vâlciu din Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, folosindu-se în acest sens de o plasă monofilament, în lungime de 70 m.

În momentul depistării, persoanele în cauză, în vârstă de 52, respectiv 57 de ani, se aflau într-o barcă metalică, în care a fost găsită plasa interzisă şi o cantitate de peşte.

Celor doi bărbaţi, jandarmii brăileni le-au întocmit actele de sesizare, în conformitate cu prevederile OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura, fiind sancţionaţi contravenţional şi pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, prevăzute de ordonanţele militare. 

De asemenea, cantitatea de peşte a fost predată unei societăţi comerciale în vederea valorificării, iar plasa monofilament, barca metalică şi motorul acesteia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

         

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro