Mergi la conţinutul principal

Pescari prinşi în flagrant de jandarmi: şapte persoane dădeau la peşte cu unelte neautorizate

* în week-end, jandarmii au acţionat protecţia fondului piscicol natural şi au dat planurile peste cap mai multor pescari * sâmbătă şi duminică, şapte persoane au fost depistate în timp ce pescuiau ilegal în zona canalelor de irigaţii din Stăncuţa, Bărăganu, Însurăţei, Albina

 

 

 

Ghinionul pescarilor prinşi în timp ce dădeau ilegal la peşte, pe canale de irigaţii din judeţ! Sâmbătă şi duminică, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, pe timpul unei acţiuni privind protecţia fondului piscicol natural, au depistat şapte persoane care au utilizat la pescuit unelte neautorizate.

Astfel, sâmbătă, 10 octombrie, jandarmii au depistat un bărbat de 48 de ani care pescuia cu ajutorul unui prostovol pe un canal de irigaţii din apropierea localităţii Stăncuţa.

Duminică,11 octombrie, trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 33 şi 65 de ani au fost depistaţi în decursul a două ore, pe un canalul de irigaţii aflat la ieşirea din localitatea Bărăganu spre localitatea Tătaru, folosind năpatca ca unealta de pescuit. Totodată, doi bărbaţi cu vârstele de 30, respectiv 33 de ani, au fost depistaţi pe canalul magistral de irigaţii dintre localităţile Însurăţei şi Zăvoaia, în timp ce pescuiau cu o plasă tip monofilament. Un alt bărbat, în vârsta de 28 de ani, a fost depistat de jandarmii brăileni în zona staţiei de pompare SRP D4 de lângă localitatea Albina, în timp ce pescuia cu un prostovol.

În cauză, jandarmii au întocmit procesele-verbale de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 64, litera I din OUG 23/2008 .

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro