Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pervez Musharraf anunta dizolvarea Parlamentului si alegeri inainte de 9 ianuarie

Parlamentul pakistanez va fi dizolvat, joi, iar alegeri legislative vor fi organizate inainte de 9 ianuarie, a anuntat duminica presedintele Pervez Musharraf, citat de AFP.
De asemenea, presedintele pakistanez a promis din nou ca este pregatit sa depuna juramintul de investire in calitate de civil, inainte de a-si incepe noul mandat, renuntind la functia de comandant al armatei.
Musharraf a facut aceste declaratii in cadrul primei conferinte de presa sustinuta de la instaurarea starii de urgenta, la 3 noiembrie.
El a afirmat ca Parlamentul va fi dizolvat joi pentru ca alegerile sa poata fi organizate in decurs de 45-60 de zile. "Alegerile trebuie sa aiba loc inainte de 9 ianuarie", a declarat el. "Ma voi indrepta spre Comisia electorala pentru a stabili data exacta", a mai spus presedintele.
Scrutinul prin sufragiu universal direct, prevazut initial pentru jumatatea lui ianuarie, pentru a desemna Parlamentul si Adunarile provinciale, este menit sa reinstaureze democratia in aceasta tara cu 160 de milioane de locuitori.
Musharraf a mai precizat ca nu a incalcat Constitutia instaurind starea de urgenta la inceputul lui noiembrie. El nu a mentionat insa nici o data pentru ridicarea starii de urgenta, decretata la 3 noiembrie.
Curtea Suprema trebuie sa se pronunte inainte de 15 noiembrie cu privire la eligibilitatea lui Musharraf, inainte de a fi proclamata oficial victoria sa la prezidentialele de la 6 octombrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii