Personalitatea Aurorei Simionescu în expoziția „Femeia: Un secol de schimbare” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Personalitatea Aurorei Simionescu în expoziția „Femeia: Un secol de schimbare”

• doar trei românce au fost selectate printre cele 30 de fotografii atemporale • expoziția pune accent pe modul în care femeile au reușit să schimbe perspective și să influențeze domenii de activitate de-a lungul ultimului secol

 

În perioada 27 octombrie – 17 noiembrie, expoziția „Femeia: Un secol de schimbare” organizată de Național Geographic România și Național Geographic Society, susținută de ParkLake, este pentru prima dată în România. Expoziția organizată de Național Geographic România și Național Geographic Society prezintă fotografii iconice care redau povestea unor femei în viața lor de zi cu zi, speranțele, înțelepciunea și frumusețea acestora fiind capturate în imagini atemporale.

Timp de trei săptămâni, în ParkLake, în Main Square, doritorii pot descoperi 30 de fotografii istorice, într-o expoziție inedită. Astfel, pot fi admirate o serie de imagini ce fac parte din arhiva Național Geographic, lucrări ce vor avea în centrul atenției etapele prin care femeile au trecut în ultimul secol.

Expoziția pune accent pe modul în care femeile au reușit să schimbe perspective și să influențeze domenii de activitate de-a lungul ultimului secol și urmărește povești diferite care au avut un rol cheie în istorie.

 

Trei românce prezente în expoziție

Printre cele 30 de fotografii care sunt expuse în Main Square-ul din ParkLake se regăsesc și trei femei din România: Mihaela Noroc – unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din lume, brăileanca Aurora Simionescu – astrofizician român și Florica Topârceanu – prima femeie biolog din România care a studiat viața în Antarctica.

Aurora Simionescu este plecată de 20 ani în străinătate, ale cărei cercetări contribuie de ani buni la descifrarea originii vieții umane. Bursieră la Stanford, angajată la NASA și primul cetățean străin acceptat ca profesor la Agenția Spațială din Japonia (JAXA), Aurora este unul dintre cei mai apreciați oameni de știință de origine română din lume. Interesele sale de cercetare sunt îndreptate asupra plasmei fierbinți în grupuri de galaxii, cele mai mari structuri din Univers.

Încă de la înființarea sa în 1888, Național Geographic Society a documentat viața de zi cu zi a comunităților din întreaga lume. Această cronică unică în care figurile femeilor se disting clar de-a lungul secolului este o colecție de neegalat de povești și fotografii.

Iwona El Tanbouli-Jablonska, curator și director artistic al revistei Național Geographic din Polonia, a selectat 30 de fotografii care redau, împreună, povești istorice despre femei de naționalități și profesii diverse, care trăiesc în contexte sociale și culturale diferite.

 

Despre ParkLake Shopping Center

ParkLake Shopping Center este un proiect unic, care îmbină într-un mod armonios natura și shopping-ul. Designul modern combină elemente inspirate de cei trei piloni, Parc – Natura − Familie și oferă oportunități excelente de petrecere a timpului liber în cadrul spațiilor de relaxare, de joacă, precum și locuri în care se poate practica sport sau se poate petrece ziua lucrând.

Proiectat după cele mai înalte standarde internaționale, înconjurat de natură și situat în apropierea parcului Titan, ParkLake oferă cea mai bună selecție de branduri disponibile pe piață și servicii de înaltă calitate într-un mediu eco-friendly și o atmosferă încântătoare.  

 

Despre Național Geographic Society

Național Geographic Society este o organizație globală nonprofit care folosește puterea științei, explorării, educației și povestirii pentru a evidenția și proteja minunea lumii noastre. Din 1888, Național Geographic a depășit granițele explorării, investind în oameni îndrăzneți și idei transformatoare, oferind peste 14.000 de locuri de muncă pe toate cele șapte continente, ajungând la 3 milioane de studenți în fiecare an prin burse educaționale și implicând publicul de pe tot globul prin conținut, povești și experiențe memorabile. Pentru mai multe informații, vizitați www.nationalgeographic.org.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro