Mergi la conţinutul principal
Expoziție la teatru și la muzeu

"Personalități grecești în istoria românilor"

* vernisajul are loc vineri, 10 decembrie * expoziția este organizată de Uniunea Elenă din România, sub egida Ambasadei Greciei la București, la inițiativa Asociației Culturale a Grecilor din România - NOSTOS * potrivit muzeografului Camelia Hristian, șef Serviciu Relații Publice la Muzeul Brăilei "Carol I", expoziția reprezintă "o istorie secvențială a elenismului în România"

 

Expoziție itinerantă deschisă, concomitent, la teatru și la muzeu, dedicată împlinirii a 200 de ani de la Revoluția greacă de la 1821 și crearea statului grec independent modern.

Astfel, Uniunea Elenă din România, Comunitatea Elenă Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean, Teatrul "Maria Filotti" și Muzeul Brăilei "Carol I" - Centrul Diversității Culturale vă invită să vizitați Expoziția "Personalități grecești care au jucat un rol în istoria românilor, din antichitate până în zilele noastre", deschisă în perioada 10 decembrie 2021-10 ianuarie 2022 la Teatrul "Maria Filotti" (Strada Mihai Eminescu nr. 2, fostă Regală) și Muzeul Brăilei "Carol I" - Centrul Diversității Culturale (Piața Traian nr. 3). Vernisajul ineditei expoziții are loc vineri, 10 decembrie 2021, la ora 12.30.

"Organizată de Uniunea Elenă din România, sub egida Ambasadei Greciei la București, la inițiativa Asociației Culturale a Grecilor din România - NOSTOS, expoziția itinerantă face parte dintr-o amplă suită de manifestări menite să celebreze împlinirea a 200 de ani de la Revoluția greacă, eveniment care a avut ca finalitate crearea și recunoașterea statului grec independent modern", precizează Camelia Hristian, șef Serviciu Relații Publice, din cadrul Muzeului Brăilei "Carol I".

La realizarea expoziției au colaborat: Uniunea Elenă din România, Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română, Departamentul de Studii Neoelene al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, Fundația Culturală Greacă, Școala Greacă din București "ATENA", Asociația Prietenilor Bisericii Elene din București, Asociația Culturală "Arcadia", Asociația Culturală "Protagoras" și Biroul Organizației Elene pentru Turism. Expoziție a fost realizată cu sprijinul Alpha Bank, VISTA Bank, Black Sea Suppliers.

"Creionând portretele unor eleni care au jucat un rol uneori episodic, alteori marcant în istoria noastră, expoziția constituie o istorie secvențială a elenismului din România. În aceste portrete, vizitatorii îi vor regăsi pe Alexandru Macedon sau Apolodor din Damasc, dar și personalități care au fost în mod direct conectate cu orașul Brăila, precum Andreas Embiricos, Iannis Xenakis, Jean Moscopol. Printre elenii de seamă care au marcat istoria românilor este amintită Regina Elena, mama Regelui Mihai I, fiica Regelui Constantin I al Greciei", a mai precizat sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro