Mergi la conţinutul principal
În atenția angajatorilor

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de câte o zi liberă plătită

* aceasta se acordă pentru fiecare doză de vaccin efectuată, atât în cazul angajaților din sistemul public, cât și în cel privat * ziua liberă plătită se acordă pe baza adeverinței de vaccinare și nu este inclusă în concediul de odihnă

 

Potrivit unui comunicat remis, ieri, de conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), persoanele care se vaccinează beneficiază de mai multe drepturi prevăzute în Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, reactualizată.

Astfel, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, atât în cazul angajaților din sistemul public, cât și în cazul angajaților din sistemul privat. Potrivit sursei citate, drepturile persoanelor se acordă pe baza adeverinței de vaccinare eliberate potrivit legii. În situația în care ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, persoanele au obligația depunerii adeverinței de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare.

De asemenea, beneficiază de câte o zi liberă plătită care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani precum și al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilități,

”Drepturile acestor persoane se acordă pe baza adeverinței de vaccinare și a declarației pe propria răspundere a celuilalt părinte sau a reprezentantului legal, potrivit căreia acesta nu a solicitat și nu va solicita zile libere pentru însoțirea la efectuarea vaccinului a copilului cu vârsta sub 18 ani, respectiv a persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani. În cazul familiilor monoparentale, în declarația pe propria răspundere se va menționa faptul că părintele se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 3 din Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se mai precizează în comunicatul ITM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu