Perseverenta - secretul succesului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Perseverenta - secretul succesului

E ciudat cum atunci cind ceva pare prea dificil de facut, cel mai rational lucru e sa renunti. Il consideri un efort esuat si te speli pe miini de el. Legea rezultatelor diminuate si altele asemenea... Te face sa pui sub semnul intrebarii deificarea “ratiunii, nu? (Desi s-ar putea spune ca daca rationamentul nu e altceva decit o serie de ginduri urmata pina la o concluzie logica, atunci fiecare dintre noi poate sa il urmeze atit bine cit si rau). Ce sa mai discutam? Uneori, cel mai bun lucru e sa iti vezi de treaba si sa te apuci de altceva. Si totusi, sfatul celor care au reusit in profesiunile lor, in casatorii, in renuntarea la vreo dependenta, in scrisul unei carti este intotdeauna acelasi: "Persevereaza!"
Prezinta-te! Fii acolo! Asta spun toti. Prezinta-te in fata paginii pe care o scrii. Fii prezent in casatorie daca vrei sa reusesti. Tine bine de legamintele facute si asigura-te ca iti sint foarte clare. Nu pare foarte greu. Sa fii acolo! Cind pui problema in felul asta, parca e mai greu sa te gindesti la un lucru decit sa il faci. Eu una pot sa ma innebunesc pe mine insami gindindu-ma la un milion de feluri in care ceva nu poate fi obtinut - si nu sint genul pesimist - in timp ce toate posibilitatile nu fac altceva decit sa ma astepte sa le incerc. Ma asteapta sa le bag in seama.
In America ne place sa credem ca orice e posibil. Sansele pierdute sau ne-incercate sint greu de digerat. Vrem sa credem ca totul ne e inainte si il admiram pe acela care se pensioneaza dupa o cariera de 40 de ani si isi incepe propria afacere, sau pe aceea care incepe sa practice yoga la 50 de ani si are un corp suplu si tineresc la 70. Cel care spune ca e prea tirziu sau ca nu se poate nu ne e de nici un folos. Un proverb chinezesc spune: "Cel care spune ca ceva nu poate fi facut sa nu il intrerupa pe cel care face."
Nimeni nu poate face reguli cind vine vorba de noi insine si de ce putem face. Unul dintre marii ginditori americani, Ralph Waldo Emerson spunea: "Ce ni se intinde in fata sau in spate e nimic in comparatie cu ce se afla in noi insine". Unele dintre povestile mele favorite sint acelea in care oameni care s-au straduit sa obtina ceva au esuat lamentabil, dar datorita eforturilor lor au facut descoperiri accidentale care au schimbat omenirea. Penicilina, razele X, celofanul sau sticla securizata sint toate astfel de accidente.
Asadar, pentru noi toti aceia cu vieti (cel putin pina acum) obisnuite, care ne straduim adeseori sa traim la inaltimea celor vazute la televizor sau in filme, in alte tari sau chiar in casele prietenilor, poate ca e bine sa ne amintim ca viata noastra e o masa dezordonata de posibilitati, creatie si descoperiri. Daca ne facem timp sa fim prezenti, s-ar prea putem sa cream miracole.
Si asta chiar daca nu intentionam.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro