Mergi la conţinutul principal

Perioadă dificilă pentru sportivii brăileni

* pandemia de coronavirus  ţine handbalistele, fotbaliştii şi atleţii în izolare la domiciuliu *  în aceeaşi situaţie se află tenismena Georgia Crăciun * toţi caută metode pentru a-şi păstra forma fizică * sportivii au petrecut Floriile acasă, cu familia şi tot aşa vor sărbători Paştele

 

Odată cu instituirea stării de urgenţă, sportul brăilean a intrat  într-o vacanţă forţată. Toţi sportivii sunt acum  în izolare la domiciliu. Majoritatea încearcă să se menţină într-o formă fizică apropiată de cea din perioada

competiţională. Cei care stau la curte sunt avantajaţi că pot ieşi afară unde sunt mai mlte soluţii pentru pregătire, cei de la bloc folosesc sufrageria ca loc de antrenament sau, din când în când, ies pe scara blocului si aleargă în sus şi  în jos. Jucătoarele de la HC Dunărea, tenismena Georgia Crăciun se străduiesc să respecte programul primit de la antrenor, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru fotbaliştii celor trei echipe de Liga a III-a. Atleţii se pregătesc online cu antrenorii lor. Toţi sportivii au spus că în acest an stau acasă de Florii şi de Paşte.

 

Aflate în izolare la domiciliu, jucătoarele de la HC Dunărea, singura echipă brăileană care activează în primul eşalon, se antrenează acasă. Floriile le-au petrecut cu familia, iar în această săptămână fac pregătirile tradiţionale pentru masa de Paşte. Marina Razum este catolică şi a petrecut Paştele duminică, 12 aprilie. Săptămâna trecută şi-a ajutat părinţii să pregătească masa de Paște. Restul jucătoarelor au stat de asemenea acasă de Florii şi urmează să procedeze la fel şi în ziua de Paşte. Toate handbalistele intervievate au spus că vor avea pe masă preparatele specifice acestei sărbători, că vor vopsi ouă şi vor pregăti o friptură însă niciuna nu va face cozonac, pe acesta  îl vor cumpăra.

Handbalistele au răspuns la câteva întrebări.

 - Cum te antrenezi în această perioadă de pauză competiţională?

Marina Razum: Fac două antrenamente pe săptămână afară, în rest numai în casă.

Claudia Constantinescu: Singură, acasă. Am câteva materiale sportive de care mă ajut, greutăţi, banda elastică şi altele.

Natasa Krnic: Mă antrenez acasă, încerc să mă menţin în formă, să fac maximum de efort, într-o situaţie grea pentru noi toţi.

Alina Czeczi: Fac exerciţii în casă dar ies şi afară la alergare.

Iasmina Ichim - Acum fac recuperare postoperatorie la recomandările medicului .

Mirabela Coteţ: Stau la casă şi am mai multe opţiuni de a mă pregăti. Caut să respect programul dat de antrenor.

 

  • Ce-ţi lipseşte cel mai mult din campionat?

 

Marina Razum: Spiritul de echipă, jocurile şi competiţia în sine, atmosfera creată de fani şi tribunele pline.

Claudia Constantinescu: Meciurile, bucuria golurilor marcate şi a victoriilor

Natasa Krnic: Îmi lipseşte sala noastră şi fanii, sentimentele trăite după câştigarea unui meci.

Alina Czeczi: Meciurile oficiale, suporterii care ne sprijină din tribună, tot ce  ţine de handbal.

Iasmina Ichim: Cel mai mult îmi lipsesc meciurile şi spiritul de echipă.

Mirabela Coteţ: Echipa, meciurile şi atmosfera din timpul acestora, acea tensiune a fiecărui minut din partidă.

 

  • Cum îţi petreci timpul liber în izolare?

 

Marina Razum: Cu familia. Pentru mine este o perioadă foarte grea în care oraşul meu are de suferit de pe urma cutremurelor. Mă rog la Dumnezeu să trecem peste acestea şi peste situaţia legată de coronavirus cu bine şi cât mai curând.

Claudia Constantinescu: Citesc, mă uit la seriale, mă joc.

Natasa Krnic: Mănânc, dorm, mă antrenez, citesc, mă uit la filme şi petrec timpul cu familia.

Alina Czeczi: Mă uit la seriale.

Iasmina Ichim: Din păcate nu putem ieşi din case în aceasta perioadă,  îmi e dor de prietenii de ieşirile în oraş dar momentan mă uit la seriale, ascult muzică, citesc.

Mirabela Coteţ: Mă uit la seriale, mă joc, ascult muzica şi mai fac şi câte ceva prin casă, treburi casnice.

 

 - Care este mesajul tău pentru fani?

 

Marina Razum: Vom trece împreună peste toate acestea şi sper să ne vedem în curând.

Claudia Constantinescu: Totul o să fie bine, staţi în casă!

Natasa Krnic: Ne vedem în curând.

Alina Czeczi: Să aibă răbdare, ne vom întoarce în curând cu multă dorinţă de joc şi luptă.

Iasmina Ichim - Să ne susţină în continuare aşa cum au făcut-o şi până acum. Să ne vedem cu bine sănătoşi.

Mirabela Coteţ: Staţi  în casă. Ne vom revedea curând.

 

Alergări  în jurul blocului cu buletinul  în mână

 

Tenismena Georgia Crăciun caută să folosească la maximum oportunităţile de care dispune. Sportiva face antrenamente zi de zi în casă, pe scara blocului în care locuieşte şi din când în când alergă în jurul blocului cu buletinul în

mână. “Mă echipez conform recomandărilor, cu mască şi mănuşi. Urc şi cobor pe scara blocului, am vecini  îngăduitori şi îmi permit să fac acest lucru. Alerg cu buletinul în mână  în jurul blocului. Trebuie să mă menţin cât de cât  într-o formă fizică bună. Deocamdată nu se ştie când se va relua sistemul competiţional. De Florii am făcut un antrenament dimineaţă, iar la prânz am stat la masă cu familia. Acelaşi lucru  îl voi face şi de Paşte”, a spus Georgia Crăciun.

 

Bănel Nicoliţă: “Acum, fotbalul pentru mine este pe locul al doilea”

 

Nici  în sportul rege nu se ştie când se vor relua competiţiile şi în ce format. La nivelul Federaţiei Române de Fotbal se fac tot felul de scenarii vizavi de repornirea campionatelor, însă nimic nu este sigur. Preşedintele FRF Răzvan Burleanu spune că se lucrează pe mai multe scenarii, de reluare graduală a competiţiei: datele fiind 27 mai, 3 iunie sau 13 iunie.

În aceste condiţii, fotbaliştii brăileni se pregătesc aşa cum pot în casă.

“Este o situaţie specială şi pentru binele nostru, al copiilor noştri, este bine să stăm în casă. Mă joc cu fetele, este un antrenament foarte bun. În acest context în care ne aflăm, fotbalul pentru mine este pe locul al doilea”, a declarat Bănel Nicoliţă.

“Fac antrenament prin muncă. Lucrez la o firmă şi fac destul efort fizic. Un lucru  îmbucurător este că pe martie vom primi integral drepturile băneşti, pentru luna aprilie căutăm variante”, a punctat Cosmin Necoară, directorul sportiv de la Viitorul Ianca.

 

Antrenamente on-line pentru atleţi

 

La fel ca şi ceilalţi sportivi brăileni, atleţii Alexandru Iconaru şi Andreea Caracudă se pregătesc în această perioadă în casă, pe scara blocului sau prin alergări în jurul blocului. O pregătire pe care sportivii o fac fiind urmăriţi şi îndrumaţi pe WhatsApp de antrenorii Fănel Ionescu şi Sica Lazăr.

“Antrenamentele pentru forţă le fac în casă, mişcarea fizică  în jurul blocului. Trebuie să facem puţină mişcare altfel ne va fi foarte greu atunci când vom relua competiţiile”, spune Andreea Caracudă.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro