Pericolul drogurilor. Sfaturi pentru adolescenții care călătoresc în tren | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Pericolul drogurilor. Sfaturi pentru adolescenții care călătoresc în tren

* la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au desfășurat activități de informare a cetățenilor privind consecințele consumului de droguri și ale implicării în operațiuni ilicite cu astfel de substanțe * au fost vizați în special elevii care călătoresc cu trenul între localitățile de domiciliu și cele în care funcționează instituțiile de învățământ pe care le frecventează * a fost abordată și tema traficului de persoane, beneficiarii fiind informați cu privire la formele traficului, legătura dintre consumul de droguri și traficul de persoane

 

Elevii care călătoresc cu trenul, pentru a ajunge la instituțiile de învățământ pe care le frecventează, au avut parte de întâlniri cu polițiștii. S-au efectuat activități specifice pentru a-i informa pe adolescenți despre pericolul drogurilor și a-i determina să nu consume și să nu facă trafic cu astfel de substanțe periculoase.

În datele de 23 și 30 septembrie, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, Biroul Județean Poliția Transporturi  Brăila,  Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila și Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) Galați au derulat, în sistem integrat, activități de informare a cetățenilor privind consecințele consumului de droguri și ale implicării în operațiuni ilicite cu astfel de substanțe. “Vizați au fost, în mod deosebit, elevii care călătoresc cu trenul între localitățile  de domiciliu și cele în care funcționează instituțiile de învățământ pe care le frecventează, însă recomandări au primit și adulții. Subiectele abordate au fost  legislația incidentă domeniului, aspectele medicale, psihologice și sociale ale consumului, instituții cărora se pot adresa pentru a semnala fapte ilegale sau pentru a obține consiliere”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Potrivit polițiștilor, adolescenții și adulții tineri au primit informații despre efectele negative pe care consumul de substanțe interzise îl are asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului, cu accent pe riscul implicării în calitate de victime sau chiar de autori, în diferite fapte ilegale. De asemenea, au fost informați că pot obține ajutor gratuit, în condiții de confidențialitate, pentru a renunța la consumul de alcool, tutun sau droguri ilegale, dacă apelează la reprezentanții Agenției Naționale Antidrog.

Cu părinții s-a discutat despre cum o comunicare eficientă despre droguri cu propriii copii poate preîntâmpina adevărate tragedii, despre necesitatea unei supravegheri permanente, a cunoașterii din timp a anturajului și a locurilor frecventate de aceștia.

Reprezentanții instituțiilor prezente au distribuit materiale informativ-preventive și  celorlalți cetățeni prezenți, informațiile și recomandările transmise fiind adaptate în funcție de categoria de beneficiari. După cu au spus polițiștii, au fost abordate teme precum prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (îndeosebi cele produse în zone aglomerate), dar și despre abuzuri sexuale asupra minorilor. “Nu în ultimul rând, a fost abordată tema traficului de persoane, beneficiarii fiind informați cu privire la formele traficului, legătura dintre consumul de droguri și traficul de persoane, măsurile de prevenire a victimizării și instituțiile la care pot apela pentru a obține informații sau pentru a semnala un caz de trafic, fiind promovat help line-ul A.N.I.T.P. 0800800678”, se mai arată în informarea transmisă de polițiști.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro