Mergi la conţinutul principal

Pericolul Covid-19 în trenurile de călători şi gara CFR

ieri, poliţiştii brăileni au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2 este important ca pasagerii să evite aglomeraţia şi să nu aleagă pentru destinaţia lor doar trenurile de la orele de vârf

 

Călătorii din tren sunt expuşi pericolului de infectare cu SARS - COV 2, astfel că trebuie să ţină cont de măsurile de protecţie impuse. Poliţiştii au acţionat în zona gării CFR Brăila pentru a transmite recomandări oamenilor şi a verifica dacă se respectă prevederile privind purtarea măştii de protecţie, în gară şi în tren fiind frecvent aglomerat.

La data de 28 octombrie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru creşterea gradului de ordine şi siguranţă publică şi pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2.

La acţiunea din Brăila au participat poliţişti din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila, sprijiniţi de jandarmi, poliţişti locali şi de reprezentanţi ai CFR Călători. Echipele de control au fost prezente în trenurile de călători şi staţiile de cale ferată, acţionând pentru păstrarea măsurilor de siguranţă sanitară în rândul călătorilor. “CFR Călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizaţii. Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizaţii şi pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp. Este important ca pasagerii să evite aglomeraţia şi să nu aleagă pentru destinaţia lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare. Purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare”, se arată în comunicatul transmis de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

Poliţiştii anunţă că sunt la datorie pentru siguranţa cetăţenilor şi vor aplica în continuare legea, în toate situaţiile în care se impune luarea măsurilor legale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro