Mergi la conţinutul principal

Pericole la pasarelele spre Chercea

* din cauza vechimii și a lipsei de întreținere, cele două poduri pentru pietoni au ajuns într-o stare deplorabilă

 

 

 

 

Problemele existente la cele două pasarele ce asigură traversarea căii ferate nu sunt de amploarea capcaneleor de  la podul Apolo - unde recent un brăilean și-a pierdut viața după ce a căzut de la înălțime printr-o spărtură a plasei de protecție - însă obligă la maximă atenţie pentru cine le traversează. Este vorba în primul rând de pasarela dintre gara CFR şi poştă, unde ceea ce se numeşte sistematizare pe verticală este o bătaie de joc, din cauza gropilor, denivelărilor şi bordurilor amplasate aiurea. Aşa că pietonii trebuie să-şi asume riscul şi să aibă mult curaj şi atenţie atunci când urcă sau coboară respectiva pasarelă, mai ales când plouă sau este zăpadă şi polei. Şi cum unii cetăţeni au alunecat ori şi-au scrântit vreun picior, a şi apărut formula “la oase rupte”.  Pericol prezintă şi o bucată de cornier desprinsă la una din trepte.

Cât priveşte pasarela dintre străzile Deva /Decebal şi străzile Oneşti/Panait Cerna/Depoului, aici sunt alte probleme: o bucată de plasă ruptă la capătul pasarelei (spre  Chercea)  şi bezna totală (accentuată de vegetaţia abundentă), câinii maidanezi, precum şi gropile/noroaiele străzii Odobeşti, ajunsă o pârloagă. Culmea, unii nesimţiţi îşi fac necesităţile la capetele pasarelei, sau chiar pe aceasta! ”S-a ales praful, mamă, de străduţa asta, de când s-au construit supermarketurile din zonă. Dar nu vede nimeni... Dacă noaptea pe aici poţi fi tâlhărit imediat. Suntem uitaţi cu totul, nu avem nici totuare, iar maşinile sunt parcate la o palmă de case”, ni s-a plâns o pensionară din zonă. Alte comentarii sunt de prisos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro