Mergi la conţinutul principal

Pericole care a putea fi ușor de remediat, în ”zona zero” a Brăilei

* pe bulevarul Cuza, bulevardul Panait Istrati sau în Piața Poligon, indicatoarele rutiere obturate de vegetație sau lipsa marcajelor pietonale par a fi probleme simple, mai ales că ar putea fi înlăturate rapid prin implicare autorităților * banale cum sunt, aceste probleme ar putea, însă, cauza oricând grave accidente de circulație

 

 

 

 

În Centrul Vechi, ”zona zero” a municipiului, există câteva probleme legate de semnalizările rutiere care, dacă nu sunt remediate cât mai rapid, au potențialul de a cauza accidente rutiere. Astfel, după cum ne-a sesizat brăileanul Laurenţiu A. , un consecvent cititor la ziarului nostru şi fin observator al unor  aspecte ce  pot fi uşor remediate, “la intersecţia bulevardului Panait Istrati cu bulevardul Cuza, de ani de zile, un indicator «Cedează trecerea» este tot mai accentuat obturat de vegetaţia/arbuştii (netoaletaţi!) crescuţi în jurul acestuia. Ceea ce poate conduce oricând la un accident rutier. Tot pe bulevardul Cuza, spre Bdul. Panait Istrati, sunt două indicatoare - trecere de pietoni şi atenţie, şcolari - , pe care le vezi de la volan doar când ajungi lângă ele”. Un al treilea aspect semnalat de către L.A, este faptul că “în Piaţa Poligon nu există nicio trecere marcată pentru pietoni, așa că aici ori mergi pe principiul «scapă cine poate», ori eşti foarte atent la traversarea pieţii, cu atât mai mult cu cât se circulă în viteză, dinspre cele 6 străzi ce converg către sensul giratoriu. De asemenea, trebuie să fii atent şi la diverse cabluri care atârnă până la pământ, la bălţile de pe carosabil sau autoturismele parcate aiurea, inclusiv pe trotuarul dinspre hotelul Traian”.

Iată, deci, suficiente motive pentru a se interveni în sprijinul creşterii siguranţei rutiere şi în această zonă centrală a orașului unde persistă astfel de probleme, dar și altele, legate tot de traficul auto, cum ar fi şi  cele datorate autovehiculelor staţionate, pe străzi foarte înguste, spre  Grădina Mare, chiar şi acolo unde sunt garaje în curte.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro