Mergi la conţinutul principal

Pericol tărăgănat, lângă ”Braiconf”

* de circa două luni, pe trotuarul de pe strada Griviței au fost montate mijloace de semnalizare, pentru ca pietonii să ocolească zona unde ar putea să cadă o bucată de tablă de pe fațadă * toată lumea se întreabă cât va mai dura această soluție * într-un final, autoritățile locale au somat, pe 29 iulie, firma Braiconf să securizeze zona, în termen de o lună * în caz contrar, se poate aplica o amendă de până la 2.500 lei

 

De circa două luni, pe trotuarul din dreptul clădirii Braiconf, latura dinspre strada Griviței, e blocat cu câteva cadre metalice și benzi din plastic care delimitează un perimetru posibil cu risc de accidentare a celor care circulă pe aici. Trotuarul a fost inițial blocat pe circa trei sferturi din lățimea lui, iar unele persoane deranjate de aspectul amintit au tot mutat și răvășit mijloacele de semnalizare, până spre zidul clădirii. Toată lumea se întreabă cât va mai dura acest inconvenient, motivul pentru care s-a luat această măsură fiind o necunoscută pentru pietoni, care nu pot decât să-și dea cu presupusul. “Uite, sus acolo, un glaf exterior, de la etajul 3-4 al peretelui din sticlă, stă gata - gata să cadă, spun unii. Cert este că tabla care pare să fi cauzat măsura de precauție poate reprezenta într-adevăr un pericol atât pentru pietoni cât și pentru mașinile din trafic. O rafală mai puternică de vânt ar putea să o smulgă și să o arunce la pământ... Problema este că timpul trece și nimeni nu pare să facă ceva concret în această privință.

Autoritățile locale au intervenit într-un târziu și le-au pus în vedere administratorilor sediului ”Braiconf” să securizeze zona. Somația a fost emisă vineri, 29 iulie, cu termen de o lună pentru conformare. ”Braiconf SA a fost somată să efectueze lucrările de întreținere și reparații a părții exterioare a clădirii, în termen de 30 de zile. Dacă nu se conformează, se va aplica o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 lei”, ne-a informat Biroul de Presă al Poliției Locale Brăila.

După cum se știe, ”Braiconf” SA a intenționat, anul trecut, să vândă sediul de pe strada Școlilor către Kaufland SA, care ar fi urmat să deschidă acolo un supermarket. Până la urmă, tranzacția nu a mai fost făcută. ”Braiconf” intenționează în continuare să-și mute activitatea de producție din actualul sediu, pe care îl consideră prea mare pentru necesitățile actuale ale firmei. Recent, administratorii societății au achiziționat un teren la marginea municipiului, în zona fostului Remat, în vederea construirii unui nou spațiu de producție.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro