Mergi la conţinutul principal

Pericol mortal pe canalele de irigaţii

Sfârşit tragic pentru un băiat de numai 14 ani, din judeţul Prahova, care a mers la o partidă de pescuit în apropiere de Lacul Blasova din Insula Mare a Brăilei. Copilul era într-o zonă neamenajată, după cum au spus poliţiştii, pe un canal de irigaţii. Când a vrut să arunce undiţa, s-a format un arc electric din cauza firelor de tensiune, tânărul care era sportiv la CSM Ploieşti, secţia judo, fiind electrocutat. Nu a mai putut fi salvat, iar colegii deja îi simt lipsa. Pe site-ul CSM Ploieşti este postat şi un mesaj: "CSM Ploieşti anunţă cu regret dispariţia unuia dintre sportivii promiţători ai secţiei de judo, Mihnea Stan, decedat în urma unui nefericit accident ce s-a soldat cu electrocutarea sa. În vârstă de doar 14 ani, pe care îi implinise duminică, 10 iulie, Mihnea era legitimat la CSM-CFR-CSS Ploieşti, reprezentând clubul, în acest an, la «Cupa 1 Iunie», de la Bacău, unde a obţinut locul al 3-lea, şi la Campionatul Naţional «U15», de la Drobeta Turnu-Severin, unde s-a clasat al 7-lea. Sportivul a început să practice judo la Boldeşti Scăeni, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Tolbaşu. Clubul Sportiv Municipal Ploieşti regretă dispariţia lui Mihnea şi transmite familiei îndoliate sincere condoleanţe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!".
După cum arată jurnaliştii de la "ObservatorulPH.ro", familia băiatului care a pierit dintre noi mult prea devreme dă vina pe faptul că, în zona canalelor de irigaţii, unde există stâlpi şi fire de tensiune electrică, nu este niciun indicator care să anunţe pericolul. Mama copilului, Elena Stan le-a spus jurnaliştilor prahoveni că după tragedie a aflat că, de-a lungul timpului, au fost raportate mai multe cazuri de electrocutare pe canalele de irigaţii din apropiere de Lacul Blasova. Mihnea a aruncat practic undiţa în apă, iar când a simţit că ceva s-a agăţat în ac, a ridicat băţul, moment în care s-a produs arcul electric. Asta deoarece cele mai multe undiţe sunt făcute din fibră de carbon iar acest lucru le face bun conductor electric.
Informaţia privind nefericitul accident, care a avut loc în luna iulie, ne-a fost confirmată de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Ni s-a transmis că o persoană a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat faptul că un copil s-a electrocutat în zona Lacului Blasova. S-au efectuat cercetări şi a ieşit la iveală faptul că partida de pescuit a avut loc într-o zonă neamenajată, respectiv pe un canal de irigaţii care se afla chiar vizavi de drumul de acces către Blasova. Poliţiştii spun că au mai fost astfel de cazuri, în anii trecuţi, însă toate s-au înregistrat pe canale de irigaţii şi nu pe Lacul Blasova, unde este zonă amenajată pentru pescuit. Unul dintre cazuri a fost în 2009, când un bucureştean a murit în timp ce pescuia în Insula Mare a Brăilei. S-a stabilit şi atunci că victima s-a electrocutat de la firele unei reţele electrice, în urma formării unui arc electric între undiţa din carbon şi firele de tensiune. Un caz asemănător a fost înregistrat şi în anul 2013. Totuşi, la acest moment, nu se ştie exact cui aparţin aceste canale şi cine ar trebuie să ia măsuri de protecţie. Cunoscătorii spun că fiind vorba de Insula Mare a Brăilei, canalele de irigaţii sunt extrem de multe şi nu au cum să fie semnalizate toate acestea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro