Mergi la conţinutul principal

Pericol de accidente în... locurile de refugiu

* se întâmplă în stațiile de tramvai de pe bulevardul Independenței, ale căror refugii n-au mai beneficiat de reparații de ani de zile...

 

 

 

Este de apreciat montarea în staţiile tramvai a indicatoarelor cu semnale luminoase intermitente, cu un rol important în creşterea siguranţei călătorilor şi pentru atenţionarea autovehiculelor aflate în trafic. Din păcate însă, în unele staţii de tramvai sunt şi inconveniente. Sau, altfel spus, lucruri care favorizează producerea de accidente, dacă nu eşti foarte atent pe unde calci. Este vorba de acele locuri de refugiu, unde bordurile şi pavelele (de slabă calitate) sunt fie deteriorate de intemperii, fie smulse cu utilajele de deszăpezire sau din cauza  autovehiculelor care le-au lovit în viteză, ori în timpul unor accidente rutiere.

Iar partea cea mai proastă este că, de ani de zile, la astfel de locuri de refugiu nu s-a intervenit pentru a fi reparate. Cum sunt cele de la intersecţiile bulevardului Independenţei cu străzile Şcolilor, Mihai Eminescu şi Eremia Grigorescu . S-a intervenit, dar cam din topor, în staţia de la Direcţia Agricolă, unde locul de refugiu are acum dale trainice. Dat tot îi lipsește ceva, mai exact un coș de gunoi care să se afle la dispoziția celor care așteaptă tramvaiul în stație... La staţia din Piaţa Hristo Botev, altă problemă: aici se formează o mare baltă când plouă, iar ceva mai departe, la staţia de la intersecția cu Str. Eremia Grigorescu, singura bancă este distrusă total astfel că, după ce ocoleşti gropile din trotuar, trebuie să aştepţi în picioare tramvaiul care vine după circa 20 de minute. Timp în care observi şi furtul unei componente electrice a indicatorului luminous. Şi, ca să nu dai atenţie vegetaţiei crescute sălbatic printre dale, în compensare poţi să te uiţi cu plăcere la covorul de flori plantate în jurul statuii „Victorie”; căreia i s-a smuls plăcuţa indicatoare din bronz.

În ceea ce privește coşurile de gunoi sau indicatoarele de staţie, acestea sunt impropiu amplasate, în cazul tuturor staţiilor mai sus amintite.  Ca la Brăila…

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro