Mergi la conţinutul principal

Pericol în trafic, pe bulevardul Dorobanților

* două incidente care ar fi putut avea urmări grave s-au produs pe Dorobanți, unul marți seară, celălalt miercuri în jurul prânzului * un tramvai s-a oprit între stații pentru că vatmanului i s-a făcut rău * din fericire, bărbatul a reușit să oprească vehiculul de mare tonaj înainte de a provoca un accident * miercuri, un șofer cu grave probleme de sănătate a rămas cu mâinile încleștate pe volan, în timp ce conducea în zona intersecției Dorobanți cu Școlilor * mașina acestuia a fost oprită brusc în mijlocul carosabilului, încurcând traficul timp de mai multe minute * și în acest caz, doar o minune a făcut să nu asistăm la un accident grav

 

Tramvai implicat într-un incident aparent minor, marți după-amiază, aproape de intersecția Dorobanților cu Strada G-ral Eremia Grigorescu (în dreptul sediului ISU Brăila), după ce vatmanului i s-a făcut rău. Bărbatul a oprit la timp, în momentul în care și-a dat seama că nu mai poate conduce tramvaiul, iar la fața locului au sosit reprezentanții Poliției, ai ISU (descarcerare) și ai Serviciului de Ambulanță Județean, care i-au acordat vatmanului primul ajutor. Atât poliția, cât și conducerea SC "Braicar" SA ne-au comunicat faptul că nimeni nu a fost rănit în incidentul de pe B-dul Dorobanților și nu au fost înregistrate pagube materiale.

"La data de 24 noiembrie 2020, la ora 17.36, lucrătorii de poliție au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, în timp ce conducea un tramvai pe B-dul Dorobanților, în dreptul ISU Brăila, unui vatman i s-ar fi făcut rău. Tramvaiul a fost oprit în condiții de siguranță, fără a fi implicat în vreun eveniment rutier. Echipajul de poliție sosit la fața locului a procedat la testarea cu aparatul etilotest a vatmanului, rezultatul fiind negativ. Se continuă cercetările,în vederea lămuririi împrejurărilor producerii evenimentului", ne-au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila (IPJ).

Contactat, ieri, în legătură cu incidentul de pe B-dul Dorobanților, directorul interimar al SC Braicar SA Brăila, ing. Mihai Rusinoiu, ne-a precizat că vatmanul căruia i s-a făcut rău a fost înlocuit cu un coleg, iar traficul a fost reluat în deplină siguranță după jumătate de oră. "Din fericire, vatmanul a oprit în momentul în care i s-a făcut rău, când mai avea puțin și ajungea în stație. Tramvaiul nu a lovit alte autovehicule, nimeni nu a fost rănit și nu au fost înregistrate pagube materiale. Bărbatul căruia i s-a făcut rău era reangajat la noi de câteva luni, cu examen, și era apt să conducă mijloacele de transport în comun", ne-a precizat Mihai Rusinoiu.

Potrivit conducerii SC Braicar SA, vatmanul avea fișă medicală valabilă timp de 6 luni, inclusiv examen psihologic, potrivit reglementărilor legale în vigoare. După incidentul de marți, el trebuie să facă din nou investigații medicale care să ateste că poate conduce mijloacele de transport în comun și care să aibă avizul medicului de Medicina Muncii.

Conducătorii de autobuze și de tramvaie sunt verificați din 6 în 6 luni, inclusiv de către psiholog, iar examenele medicale sunt plătite de societatea la care sunt angajați. Dintre cei 440 de angajați Braicar, circa jumătate sunt conducători auto și vatmani. Pentru ceilalți salariați ai companiei de transport public de călători, examenul medical și cel psihologic - și implicit, fișa de aptitudini - se refac o dată la 12 luni.

Vatmanul căruia i s-a făcut rău pe B-dul Dorobanților mai fusese angajat la SC Braicar SA, deci avea suficientă experiență în profesie.    

 

Șofer cu grave probleme de sănătate, blocat cu mâinile pe volan

Tot pe bulevardul Dorobanților a mai avut loc un incident în trafic, la intersecția cu strada Școlilor. Miercuri, în jurul prânzului, un autoturism a rămas înțepenit pe șosea, sensul de mers spre Piața Halelor, punând în pericol traficul rutier. Nu era vorba despre un accident rutier.

Totul s-a întâmplat după ce șoferului aflat la volanul autoturismului i s-a făcut rău și s-a blocat efectiv la volan, astfel că nu a mai putut să controleze mașina.

Imediat după incident, la fața locului s-a deplasat o Ambulanță cu medic, pentru a-i acorda bărbatului primul ajutor. Medicul Florin Ștefan de la Serviciul de Ambulanță Județean Brăila ne-a declarat că șoferul ar fi suferit o convulsie și a rămas cu mâinile încleștate pe volan. Personalul medical s-a chinuit să îl scoată pe pacient din autoturism, pentru a-i putea acorda primul ajutor și a-l transporta cu ambulanța la spital pentru continuarea investigațiilor medicale. Au fost efectuate investigații medicale amănunțite, pentru a se stabili cu exactitate din ce cauză s-a produs criza șoferului.

Din discuțiile cu familia bărbatului, au precizat surse medicale, s-a aflat că bărbatul ar fi avut unele probleme grave de sănătate și pe fondul acestor afecțiuni ar fi suferit convulsia. Medicii sunt de părere că în cazul unor afecțiuni grave, oamenii nu trebuie să mai urce la volan, întrucât oricând pot să apară convulsii și se pot întâmpla evenimente grave. Persoanelor cu afecțiuni grave, gen epilepsie sau alte boli, nu trebuie să li se dea permis de conducere, întrucât acestea nu pot răspunde de faptele lor atunci când au o criză, după cum arată medicii. Sunt totuși situații când oamenii se urcă la volan, fără a mai ține cont de boală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro