Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pericol în intersecții: indicatoare de circulație obturate total de vegetație

* asta ca și cum nu era suficient că multe intersecții și trotuare sunt blocate de mașini parcate cu tupeu de indivizi care confundă spațiul public cu propria ogradă

 

 

 

 

Nu este de ajuns că foarte multe intersecții și trotuare sunt blocate prin staționarea/parcarea aiurea a autovehiculelor, chiar din gard până în carosabil (chit că unii au loc de parcare în curte), aici fiind vorba și de tupeu. Iar diverși cetățeni au transformat trotuarele și spațiile verzi aferente în domeniu privat, cultivat cu legume. Alții, printr-un strat de piatră ori răzuială de asfalt si-au amenajat ilegal locuri de parcare pe spațiile verzi. Pe lângă toate acestea, diverși copaci sau arbuști plantați aiurea obturează vizibilitatea, conducătorii auto fiind nevoiți să iasă 2-3 metri pe carosabil spre a vedea “ce meseriaș” de șofer vine, cu viteză, din stânga sau din dreapta. Adăugați la toate aceste aspecte neatenția, viteza, iluminatul etc și veți înțelege că toate pot conduce spre un accident.

Lucrurile, însă, nu se opresc aici. Fiindcă, total nemulțumit, brăileanul L.A. ne-a supus atenției (cu “bătaie” spre autoritățile locale) un  alt aspect: obturarea totală a multor indicatoare de circulație din cauza copacilor și arbuștilor netoaletați. De exemplu, în intersecția Școlilor/Mihai Bravu indicatorul STOP este complet acoperit de un smochin crescut sălbatic, care a ocupat tot trotuarul. Practic, indicatorul îl poți vedea doar după ce ai trecut de el. Al doilea caz este în intersecția bulevardului Panait Istrati cu Str. Cetății, unde circulația nu este atât de intensă, dar  condițiile unui accident există.

Primăria și SUPAGL au cheltuit sume mari de bani pentru înlocuirea ori adăugarea de noi semne de circulație, însă asta nu scuză faptul că vegetația, sub diversele ei forme (inclusiv iederă sau viță de vie) continuă să estompeze multe indicatoare de circulație…
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii