Mergi la conţinutul principal

Pericol în intersecții: indicatoare de circulație obturate total de vegetație

* asta ca și cum nu era suficient că multe intersecții și trotuare sunt blocate de mașini parcate cu tupeu de indivizi care confundă spațiul public cu propria ogradă

 

 

 

 

Nu este de ajuns că foarte multe intersecții și trotuare sunt blocate prin staționarea/parcarea aiurea a autovehiculelor, chiar din gard până în carosabil (chit că unii au loc de parcare în curte), aici fiind vorba și de tupeu. Iar diverși cetățeni au transformat trotuarele și spațiile verzi aferente în domeniu privat, cultivat cu legume. Alții, printr-un strat de piatră ori răzuială de asfalt si-au amenajat ilegal locuri de parcare pe spațiile verzi. Pe lângă toate acestea, diverși copaci sau arbuști plantați aiurea obturează vizibilitatea, conducătorii auto fiind nevoiți să iasă 2-3 metri pe carosabil spre a vedea “ce meseriaș” de șofer vine, cu viteză, din stânga sau din dreapta. Adăugați la toate aceste aspecte neatenția, viteza, iluminatul etc și veți înțelege că toate pot conduce spre un accident.

Lucrurile, însă, nu se opresc aici. Fiindcă, total nemulțumit, brăileanul L.A. ne-a supus atenției (cu “bătaie” spre autoritățile locale) un  alt aspect: obturarea totală a multor indicatoare de circulație din cauza copacilor și arbuștilor netoaletați. De exemplu, în intersecția Școlilor/Mihai Bravu indicatorul STOP este complet acoperit de un smochin crescut sălbatic, care a ocupat tot trotuarul. Practic, indicatorul îl poți vedea doar după ce ai trecut de el. Al doilea caz este în intersecția bulevardului Panait Istrati cu Str. Cetății, unde circulația nu este atât de intensă, dar  condițiile unui accident există.

Primăria și SUPAGL au cheltuit sume mari de bani pentru înlocuirea ori adăugarea de noi semne de circulație, însă asta nu scuză faptul că vegetația, sub diversele ei forme (inclusiv iederă sau viță de vie) continuă să estompeze multe indicatoare de circulație…

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro