Ai auzit vreodată de perii rotative? Cu siguranță că în vreo revistă ți s-a povestit despre trucul vedetelor pentru a avea o coafură care să arate ca și cum tocmai au ieșit de la coafor în orice zi sau poate ai văzut una la raionul de uscătoare de păr dintr-un mare magazin. Ai îndrăznit să o încerci? Orice moment ar putea fi unul bun pentru a pune mâna pe una, așa că, dacă vrei să afli mai multe despre perii rotative... continuă să citești!
Ce este o perie rotativă?
Ieșirea din duș și pregătirea pot fi mai puțin plictisitoare dacă reduci timpul pe care îl petreci pentru a obține un rezultat perfect. Poți realiza acest lucru în mai multe moduri, dar unul pe care poate nu l-ai luat încă în considerare este o perie rotativă cu uscător de păr. Aceasta poate fi folosită pentru îndreptarea sau ondularea părului. Cu puțină practică și puțin antrenament, vei putea să o folosești pentru ca părul tău să arate cât mai bine în fiecare zi.
Pentru a obține o coafură reușită, va trebui ca peria rotativă cu uscător să aibă o putere suficientă, în jur de 1000 W, cu care vei putea să îți lucrezi părul fără nicio problemă. O altă caracteristică pe care o poate avea o perie rotativă este, la fel ca multe uscătoare de păr, capacitatea ionică. În acest fel poți obține un finisaj mai bun, deoarece crește strălucirea și moliciunea părului și elimină încrețirea.
Cum să-ți coafezi părul cu peria rotativă?
Odată ce ai peria rotativă în mâini, vei vedea că modul de utilizare este foarte intuitiv. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să reglezi temperatura periei în funcție de grosimea părului tău. De exemplu, dacă ai părul fin, încearcă să te coafezi la o temperatură scăzută, vei avea suficient pentru a obține rezultate și vei evita să-ți deteriorezi părul.
Deși este bine să folosești o perie rotativă pe părul umed, este întotdeauna mai bine să îndepărtezi excesul de apă cu un prosop atunci când ieși din duș. Următorul pas este să te piepteni și să îți descurci părul și apoi să-l separi în diferite secțiuni pentru a fi mai ușor de coafat. Poți face acest lucru cu agrafe de păr, mai degrabă decât cu elastice, deoarece astfel vei evita ca elasticele să se lipească de forma părului tău.
Așează peria în apropierea rădăcinilor și lucrează părul până la vârfuri, înfășurând peria în jurul rădăcinilor. Pentru a obține mai mult volum, poți usca părul așezând peria sub el. Poți trece prin păr de mai multe ori, până când părul este complet uscat. De asemenea, dacă vrei să îi dai formă, ține părul înfășurat în uscător câteva secunde.
În cele din urmă, dacă uscătorul de păr are o priză de aer rece, termină coafura cu această funcție, astfel încât să poți fixa rezultatul.
Una dintre cele mai bune perii rotative de pe piață este Big Hair Lustre de la Babyliss. Este adevărat că Babyliss este unul dintre acele branduri cu care mergi mereu la sigur, tehnologie bună, cu prețuri care pot fi chiar accesibile (mai mult dacă le comparăm cu alte branduri) și unde putem găsi și multe modele, de asemenea de perii cu diferite accesorii sau duze, chiar și cu tehnologii diferite, în funcție de ceea ce căutăm.
La ce ne putem aștepta de la peria rotativă de păr Babyliss Big Hair Lustre?
Ei bine, aceasta este o perie de păr care funcționează cu aer, are două temperaturi de încălzire plus una rece, flux de aer constant, este super ușoară și ușor de manevrat și vine cu patru capete pentru a obține diferite finisaje, dintre care unul se rotește.
Prin urmare, efectul pe care urmărește să îl obțină este un finisaj de coafor, care se obține folosind tehnica periajului (uscarea cu o perie tradițională) și care combină tehnologia ionică ce eliberează ioni pentru a controla încrețirea și care, potrivit brandului, îmbunătățește strălucirea pe măsură ce îți piepteni părul.
Pentru început, trebuie spus că acest tip de perii sunt aliați de nădejde pentru styling, mai ales pentru cele dintre noi care avem două mâini stângi când vine vorba de frumusețe și cărora le este greu să facă ceva cu părul în afară de îndreptare și călcat. Este concepută special pentru oameni care doresc să își ușureze viața de zi cu zi.
Este un instrument care funcționează cu aer, dar, de asemenea, este mai degrabă un aparat de coafat decât un uscător de păr simplu. Adică iese aer cald, dar cum nu are o duză de uscare ca atare, mai întâi trebuie să ne uscăm părul cu uscătorul de păr și apoi să îl modelăm cu peria, pentru că altfel poate dura ceva timp.