Şi la limbile moderne şi materne elevii brăileni au reuşit să se facă remarcaţi. Cele mai bune rezultate s-au obţinut la limba rusă, unde două eleve au reuşit să obţină Premiul I şi să intre la barajul pentru calificarea la Olimpiada Internaţională de Limbă şi Cultură Rusă de la Moscova, care va avea loc în intervalul 5 - 11 iunie. Este vorba de elevele de la Liceul "Iorga", Ana Procop, prof. Fedosia Jipa Rubanov, şi Anfisa Lazăr, prof. Mihail Chirsanov. Un premiu III a reuşit să obţină elevul Alexandru Rotaru, clasa a X-a la Colegiul Economic, iar două menţiuni au fost obţinute de Ecaterina Ceban de la Liceul "Cerna", şi David Milea de la Colegiul "Aslan", ambii elevi ai profesoarei Fedosia Jipa Rubanov.
Ecaterina Ceban a considerat că nu a fost exagerat de greu, singura problemă fiind că au aşteptat mult subiectele, iar Alexandru Rotaru a explicat: "Am fost încântat că am cunoscut copiii demnitarilor de la ambasadă, mi s-au părut foarte de treabă. Organizatorii au fost foarte amabili. Mi-a plăcut că am comunicat între noi. Pentru acest rezultat am muncit destul de mult".
De asemenea, la limba rusă maternă au luat premii elevele Alexandra Bounegru, premiul II, şi Alexandra Chiprian, menţiune. Ele sunt eleve în clasa a VIII-a la Şcoala "Puşkin" şi studiază limba rusă cu prof. Mihail Chirsanov. "Eu sunt obişnuită cu probele olimpiadei, nu mi s-a părut greu, dar la scris am avut o surpriză, au fost mai multe subiecte decât în mod obişnuit. Dar ne-am descurcat pentru că noi vorbim şi acasă, iar aceste rezultate ne mobilizează să fim mai buni în fiecare an. Ne tentează posibilitatea de a studia în Rusia", a declarat bucuroasă Alexandra Bounegru. Şi eleva Alexandra Chiprian a fost surprinsă de numărul mai mare de subiecte primite la scris, dar ea crede că acest lucru a făcut diferenţa, iar ele fiind bine pregătite au făcut faţă provocării.
La limba franceză brăilenii au luat un premiu III, datorită elevei Irina Păun de la Şcoala "Cuza", prof. Daniela Petre. "Pentru mine a fost o experienţă nouă, am avut multe emoţii, dar am reuşit să trec peste ele şi să obţin această performanţă. Mi-a plăcut mult la olimpiadă şi sper să iau premii mai mari", a mărturisit eleva Irina Păun. Două menţiuni au revenit Brăilei datorită elevelor Bianca Iamandi, prof. Ingrid Iavorschi, şi Ana Epureanu, prof. Mihai Lefter, ambele eleve ale Colegiului "Murgoci". Bianca a fost a patra în clasament şi a primit drept premiu şi o lună de stagiu lingvistic în Franţa, la începutul lunii iulie. "M-am pregătit mult şi îmi place limba franceză datorită profesorilor, dar şi pentru că e o limbă muzicală. Îmi place şi când îţi place ceva totul devine foarte uşor. Mai departe vreau să fac o facultate care să-mi deschidă un orizont în care să pot discuta cu oamenii", îşi face planuri Bianca Iamandi. Nici Anei Epureanu nu i s-a părut greu, deşi a avut emoţii mari.
La limba germană s-a remarcat eleva Teodora Ion, care a reuşit să obţină un premiu I şi o menţiune la secţiunea Proiecte. Ea studiază la clasă cu profesoara Tatiana Badea. "La scris a intrat şi audiţia, acolo mi s-a părut mai dificil pentru că a necesitat concentrare maximă. Şi la compunere a fost un efort în plus, pentru că a necesitat şi creativitate şi imaginaţie, originalitate, şi dacă ai inspiraţie pe moment este bine", a explicat Teodora Ion. Aceasta a fost prima ei participare la olimpiada de limba germană, până în acest an participând la olimpiadele de engleză şi franceză.
La Olimpiada naţională de limba rromani maternă au reuşit să obţină rezultate bune elevele Veronica Fetic de la Şcoala Şuţeşti, prof. Corina Ceamă, premiul I, şi Raluca Onicel de la Şcoala "Anton Pann", prof. Alexandru Marian Anton, premiul III. "Mie mi s-a părut uşor pentru că la şcoală noi am făcut multe exemple. Am avut multe emoţii, dar m-am bucurat că am câştigat pentru că nu mă aşteptam să câştig", a mărturisit eleva Raluca Onicel. La Concursul naţional de istoria de tradiţiile rromilor a reuşit să ia premiul III eleva Steluţa Tiutiu de la Şcoala Şuţeşti, prof. Corina Ceamă.