Mergi la conţinutul principal

Performanţa şcolară, cuprinsă în bugetul municipiului pe 2016

Performanţa şcolară a elevilor şi profesorilor din municipiu din anul şcolar 2015 - 2016 va fi premiată şi în acest an de autorităţile locale, iar premiile în bani au fost prinse în bugetul municipiului pe 2016. Consilierii locali au aprobat în şedinţa Consiliului Local Municipal de la finalul lunii ianuarie alocarea granturilor.
Astfel, odată cu aprobarea bugetului municipiului, în valoare de 295,76 milioane lei, a fost cuprinsă în proiectul de hotărâre şi alocarea sumei de 160 mii lei pentru acordarea de granturi unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului. Din aceşti bani, urmează să fie premiaţi elevii şi profesorii cu rezultate deosebite în anul şcolar 2015 - 2016.
Anul trecut, au fost premiaţi elevii de 10 ai Brăilei de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, dar şi olimpicii naţionali şi internaţionali. Pe lângă aceştia, bani au primit şi profesorii care i-au pregătit pentru a obţine performanţe şcolare. Consiliul Local şi Consiliul Judeţean au premiat împreună, cu sume egale, atât elevii din municipiu, cât şi pe cei din judeţ.
Reamintim că în Brăila, decizia de a acorda granturi unităţilor cu rezultate deosebite la olimpiade a fost luată de către administraţia locală abia în 2012. Un an mai târziu, în 2013, autorităţile brăilene au decis să premieze, odată cu elevii, şi cadrele didactice preparatoare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro