Mergi la conţinutul principal

Performanţă. Opt elevi brăileni în etapa naţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică

• competiţia se desfăşoară zilele aceastea (2-5 februarie) la Gura Humorului, judeţul Suceava

 

Încep competiţiile de excelenţă! Primii care “sparg gheaţa” sunt elevii brăileni care s-au calificat la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică, competiţie ce se desfăşoară zilele acestea (2-5 februarie) la Gura Humorului, judeţul Suceava.

Etapa judeţeană s-a desfăşurat pe 27 ianuarie, la Şcoala “Al. I. Cuza”, şi a cuprins două secţiuni: juniori şi seniori. Astfel, lotul reprezentativ al judeţului Brăila este format din opt elevi: Radu Andrei şi Adrian Dinu, ambii în clasa a XII-a la “Bălcescu”, coordonaţi în activitatea de la clasă de prof. Aurelia Stroe; Nicolae Bănică, clasa a X-a la acelaşi colegiu, prof. Florin Moraru; Maria Iordache, clasa a VIII-a, Şcoala “M. Eminescu”, prof. coord. Mariana Constantinescu;

Irina Papuc şi Ştefania Chiprian, clasa a VIII-a, “Bălcescu”, prof. la clasă Octav Tănase; Daniel Ştefan Lungu, clasa a VIII-a, “Al. I. Cuza”, prof. Liliana Iacob:

Bogdana Dimofte, clasa a VIII-a, “Murgoci”, prof. Manuela Gheorghiu;

Activitatea de pregătire a elevilor la clasă a fost dublată de orele derulate în cadrul Palatului Copiilor de către profesorii Liliana Iacob, Nicoleta Becheanu, Costel Neicu şi Radu Andrei, elevul olimpic internaţional la această competiţie, în calitate de voluntar.

La etapa naţională, elevii vor concura la două probe - proba teoretică şi proba observaţională.

În urma rezultatelor obţinute de participanţi la naţională se va face selecţia pentru lotul lărgit al etapei internaţionale.

Mult succes tuturor!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro