Mergi la conţinutul principal

Performanţă greu de atins a maratonistului brăilean Viorel Stan

* acesta a alergat la al treilea ultramaraton în ultimele două luni, pentru a onora o promisiune * astfel, maratonistul brăilean a participat în acest an la Campionatul open al Republicii Moldova la supermaraton * Viorel Stan s-a clasat pe locul al treilea la ultramaratonul de 24 de ore, la categoria de vârstă 40-49 ani

 

 

 

 

La evenimentul de anduranţă al anului 2021, Campionatul open al Republicii Moldova la supermaraton, desfăşurat la Chişinău, a fost prezent şi maratonistul brăilean Viorel Stan. Atletul veteran brăilean a luat startul la ultramaratonul de 24 de ore, secţiune a competiţiei naţionale care s-a desfăşurat pe un traseu lung de 2,6 km, în Parcul Valea Morilor din capitala Republicii Moldova. După ce a parcurs 104 km, Viorel Stan s-a clasat pe locul al treilea la categoria de vârstă 40-49 ani.

Acesta a fost cel de-al treilea ultramaraton la care a participat sportivul brăilean în ultimele două luni de zile.

Aveam o datorie morală să particip la această competiţie. În 2019 am promis că voi reveni, dar în 2020 competiţiile au fost anulate, aşa că am făcut un efort şi am ajuns anul acesta. Am fost însă foarte obosit pentru că înainte cu o zi am fost la serviciu, dimineaţă am plecat în Republica Moldova şi m-am odihit puţin pe o bancă în parcul în care

s-a desfăşurat ultramaratonul. Am alergat la acest concurs şi am reuşit să parcurg 104 km. A fost cel de-al treilea ultramaraton din ultimele două luni, de obicei un sportiv nu participă la mai mult de patru astfel de competiţii într-un an. Dar promisiunea se respectă şi mă bucur că am ajuns la cea de a 23-a ediţie a Campionatului open al Republicii Moldova la supermaraton”, ne-a declarat maratonistul Viorel Stan.

În 2021, Viorel Stan a participat la trei maratoane şi la trei ultramaratoane şi astfel a ajuns la 76 astfel de competiţii de anduranţă de-a lungul carierei sale sportive.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro