Mergi la conţinutul principal

Perfecționează-ți stilul de joc în Sit & GO-urile de poker!

Indiferent care ar fi stilul de joc pe care îl preferi, pokerul are numeroase versiuni pentru toate gusturile. Dacă preferi jocul rapid, ori dacă îți place să stai mai mult la o masă, la operatorii online de top vei găsi ceva care să îți satisfacă dorințele. Iar printre cele mai populare turnee de poker sunt cele de tip Sit & GO.

Înainte de a trece la sfaturile care te pot ajuta să ai rezultate mai bune, iată ce sunt turneele Sit & GO și de ce tot mai mulți oameni le îndrăgesc. Astfel, un turneu Sit & GO este unul care are un număr predefinit de jucători (ce variază între 2 și 120), ce începe după ce toate locurile se ocupă. De regulă, fiecare jucător se poate înscrie la cel mult șase turnee și poate juca în mod activ la cel mult două turnee simultan.

La înscriere, fiecare participant va trebui să achite buy-in-ul, cuantumul acestuia fiind diferit de la turneu la turneu. O parte din buy-in va merge către fondul de premiere, iar una mică (fee) va fi reținută de organizatorul jocului.

Înainte de startul acestui gen de turnee de poker, jucătorii vor fi așezați la mese în ordine aleatorie. De asemenea, la fiecare masă din cadrul turneului va exista un draw inițial prin care se stabilește, în funcție de cartea cu cea mai mare valoare, cine este primul jucător care acționează ca dealer. În cazul în care turneul Sit & GO se desfășoară la mai mult de o masă, participanții pot fi mutați de la o masă la alta pe măsură ce jocul avansează și unii jucători sunt eliminați.

Blindurile turneului vor fi mărite pe măsură ce avansează, programul fiind prestabilit. El poate fi consultat tot timpul în lobby-ul turneului. Evenimentele de acest gen nu beneficiază de pauză și se încheie destul de repede, fiind astfel pe placul celor care nu doresc să petreacă ore în șir pentru a se juca poker. La final, câștigător este desemnat ultimul rămas în „picioare”.

 

Sfaturi pe care le poți pune în practică

În cazul în care te gândești să încerci acest tip de turnee de poker, iată câteva sfaturi menite să te ajute la Sit & GO-uri.

 

Fii concentrat încă de la început!

Mulți dintre cei care preferă astfel de turnee nu au o experiență foarte mare. Sit & GO-urile sunt turnee ideale pentru începători care doar se acomodează cu jocul, mai ales că multe dintre ele au și mize accesibile. Așadar, poți da peste adversari care vor risca mult și inutil încă de la început. Ce poți face pentru a profita acest lucru este să forțezi pe mâinile puternice încă de la început. Ca un exemplu, poți încerca să forțezi all in cu mâini precum 77+ ori AJ+.

 

Învață când să fii agresiv!

E foarte important să fii agresiv când joci SNG-uri, mai ales dacă acestea sunt în versiunea hiper turbo. La Sit & GO-uri vei vedea adesea jucători care vor da all-in, chiar și dacă nu au cele mai bune cărți în mână. Spre exemplu, dacă ai 5 sau mai puține big blind-uri și nimeni nu a deschis potul în fața ta, poți să dai all-in cu aproape orice mână. Sunt șanse destul de mari ca toți adversarii să dea fold.

Dacă rămâi printre ultimii, profită de fiecare mână bună pe care o ai!

Dacă la masă au rămas patru sau cel mult cinci jucători, e momentul în care chiar trebuie să fii agresiv și să profiți de fiecare mână bună pe care o ai. Vei întâlni adversari care încercă să joace economicos, în speranța că vor reuși să termine cât mai sus și vor obține un premiu cât mai mare. Însă jucătorii experimentați încearcă să profite de cei care joacă strâns pentru a-și mări stack-ul. Astfel, la bubble este recomandat să fii agresiv. Există riscul să fii eliminat, dar avantajul este că nu ai pierdut la fel de mult timp precum la MTT-uri.

 

Nu uita de elementele de bază ale pokerului!

Și la Sit & GO-uri se aplică aceleași principii de bază ca la jocurile cash ori MTT-uri, astfel că este recomandat să respecți anumite detalii, precum studierea adversarilor și disciplina, chiar dacă totul se petrece mult mai rapid. Chiar dacă jocul este ceva mai rapid și poți fi mutat la altă masă, încearcă să fii totuși atent și la ce fac cei din jur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro