Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Perfectionarea obligatorie a cadrelor didactice, in atentia CCD

In aceasta perioada, la Casa Corpului Didactic (CCD) au loc mai multe cursuri care dau posibilitatea cadrelor didactice sa-si efectueze perfectionarea obligatorie o data la cinci ani, asa cum este prevazut de Statutul Personalului Didactic. Un astfel de curs este si cel care se deruleaza cu 125 de educatoare si 130 de invatatoare, in perioada 8 decembrie - 28 februarie. Aceasta este seria a doua, prima serie de 250 de invatatoare si educatoare urmind cursul in perioada septembrie - decembrie. Se fac asemenea cursuri de perfectionare si pentru alte doua serii de cite 50 de profesori de limba romana si matematica din invatamintul liceal. Aceste cursuri sint sustinute de specialistii Universitatii Bucuresti, Directia de Perfectionare a Personalului Didactic. Tot pentru aceste perfectionari obligatorii se fac cursuri si pentru profesorii de matematica si limba romana de la nivel gimnazial. Furnizorii de informatie pentru aceste cursuri sint specialistii Universitatii "Transilvania" din Brasov. De asemenea, este in pregatire un alt curs de perfectionare pentru invatatoare si educatoare.
Aceste cursuri sint considerate ca fiind de lunga durata, au 280 de ore, care sint divizate in trei module: Proiectarea, organizarea si evaluarea activitatii didactice, Management si comunicare si Tehnologia informatiei si comunicatiei. Pentru parcurgerea acestui curs, fiecare dascal primeste 90 de credite. "Am invitat pentru aceste cursuri nume sonore ale pedagogiei nationale precum Ovidiu Panisoara si Sorin Cristea. Dupa ce se vor finaliza aceste cursuri vom organiza altele si pentru disciplinele fizica-chimie si istorie-geografie. Aceste cursuri sint finantate de Ministerul Educatiei din fondurile alocate perfectionarilor cadrelor didactice", a explicat directorul CCD, prof. Daniela Dima.
Un numar de 57 de cadre didactice cu functii de conducere urmeaza un curs de perfectionare oferit de Fundatia "Alumni" din Constanta prin programul de formare continua "Management educational", iar cadrele didactice care vor sa se perfectioneze in formarea adultilor urmeaza un curs de formare de competente profesionale "Invent". Participa 32 de inspectori, manageri si cadre didactice care vor sa devina formatori pentru adulti. Furnizor de informatii pentru acest curs este Agentia de Perfectionare Romano-Germana ROGEPA.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii