Percheziţii la Brăila în dosarul FC Petrolul Ploieşti | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Percheziţii la Brăila în dosarul FC Petrolul Ploieşti

Procurorii DIICOT care se ocupă de dosarul FC "Petronul" Ploieşti au descins, ieri dimineaţă, şi la Brăila, unde au efectuat percheziţii, după cum ne-a comunicat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Acţiunea a fost însă mult mai mare, în sensul că DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti a colaborat cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Bucureşti şi Constanţa şi a Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Brăila. Mai precis, forţele reunite au efectuat în marţi, 25 noiembrie, un număr de 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Brăila, Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu şi a municipiului Bucureşti. În esenţă acţiunea a vizat destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din 19 persoane, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Ancheta a fost declanşată ca urmare a sesizării primite de la Direcţia Generală Antifraudă.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai SC "Fotbal Club Petrolul" SA Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării SC "Fotbal Club Petrolul" SA Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit). De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive. Procurorii spun că prin activitatea infracţională a fost creat un prejudiciu de 15,4 milioane euro.
Ieri, în lumea fotbalului brăilean era linişte şi nu se ştia mai nimic despre percheziţiile DIICOT la Brăila. Şeful Clubului de Fotbal Brăila, Valentin Avramescu, ne-a declarat că "la preluarea Clubului brăilean am studiat toate documentele şi nu am găsit nici o relaţie comercială cu omologii de la Ploieşti. Probabil că procurorii au ţintit vreo firmă din Brăila care să fi fost implicată în reţea, însă în ce priveşte CF Brăila, vă repet că nu există legături cu această speţă".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro