Mergi la conţinutul principal

Percheziţii în Brăila pentru destructurarea unei reţele de braconieri cu specii protejate

Zeci de percheziţii la membrii unei reţele specializate în braconaj piscicol, cu specii protejate, printre cei "vânaţi" de oamenii legii fiind şi brăileni. Cantităţi impresionante de sturioni, calcani, icre negre şi alte specii de peşti au fost confiscate. Ieri, peste 400 de poliţişti au efectuat 48 de percheziţii în judeţele Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi şi Constanţa, precum şi în municipiul Bucureşti. Potrivit unor surse, brăilenii din Gropeni, dar şi din celelalte localităţile riverane Dunării, au primit vizita mascaţilor.
Lucrătorii IGPR şi procurorii au fost pe urmele unor indivizi cercetaţi într-un dosar pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi braconaj piscicol. După cum se arată într-un comunicat al Poliţiei Române, în activităţile de percheziţie, din 16 mai, au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigarea Fraudelor, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Serviciului Independent de Intervenţii şi Acţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor vizate şi ai Poliţiei Capitalei. Trei elicoptere ale MAI au fost folosite în acţiunea de control pentru transportarea a 60 de poliţişti pe raza localităţilor tulcene Sfântu Gheorghe şi Sulina. "Percheziţiile s-au desfăşurat la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale cu activitate în domeniul depozitării şi comercializării peştelui şi a produselor din peşte, spaţii de depozitare, crescătorii, localuri publice, dar şi locuinţe ale unor persoane fizice, în vederea destructurării unor reţele locale specializate în braconaj piscicol (cu specii protejate)", au arătat poliţiştii bucureşteni. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate cantităţi semnificative de sturioni, calcani, icre negre şi alte specii de peşti care fac obiectul braconajului piscicol. De asemenea, au fost ridicate mai multe instalaţii şi dispozitive de braconaj piscicol. Poliţiştii şi inspectorii fiscali ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală continuă controalele la operatori economici specializaţi în comercializarea produselor piscicole în vederea stabilirii legalităţii provenienţei mărfii. Dosarul cu reţeaua de braconieri este instrumentat de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din IGPR, de la sfârşitul anului 2012, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro