Mergi la conţinutul principal

Pentru trei zile, Brăila redevine capitala tangoului argentinian

• 50 de dansatori de tango, îndrumați de maeștrii consacrați Mirela Roșu și Giorgio Paniuco, promotori culturali și reprezentanți ai Școlii de dans „Urquiza”, vor evolua pe muzica celebrului Jean Moscopol • pe 26 februarie, se împlinesc 121 de ani de la nașterea marelui cântăreț și compozitor brăilean

 

Pentru trei zile, Brăila redevine capitala tangoului ridicat la nivel de artă.

În perioada 23-25 februarie, orașul nostru va găzdui evenimentul cultural-artistic „Brăila pe note de tango”, organizat de Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primăria Municipiului Brăila și Școala de dans „Urquiza”.

Evenimentul, la care participă peste 50 de dansatori de tango, debutează vineri, 23 februarie, începând cu ora 9.00, cu Ceremonia de deschidere, lecții de tango pentru intermediari (desfășurate în incinta Galeriei de Artă a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila) și „Milonga de seară Bienvenida” (desfășurată în Sala ProArte a instituției-gazdă). Intrarea este liberă. Brăilenii îi vor avea ca invitați speciali pe deja consacrații Mirela Roșu și Giorgio Panico, maeștri în arta tangoului, promotori culturali și reprezentanți ai Școlii de dans „Urquiza”.

„Participanții la acest eveniment, exploratori ai artei tangoului, dans ce caută permanent exprimarea personalizată a muzicii prin mișcări naturale și gândire liberă, vor participa la demonstrații de tango argentinian și nu numai, își vor împărtăși pasiunea comună pentru această artă și tainele dintre ritmul muzicii și al mișcărilor de dans. Și pentru că, în data de 26 februarie, se împlinesc 121 de ani de la nașterea marelui Jean Moscopol, cântăreț şi compozitor brăilean de muzică ușoară care s-a remarcat în perioada interbelică, reprezentanții proiectului „Brăila pe note de tango” vor dansa pe muzica maestrului”, precizează organizatorii.

Evenimentul va continua sâmbătă și duminică, 24 și 25 februarie, începând cu ora 9.00, cu activități specifice, sub îndrumarea specialiștilor din acest domeniu, dansatori și coregrafi renumiți, culminând cu festivitatea de închidere, Milonga Despedida”, care va avea loc în Sala ProArte a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila.

Evenimentul „Brăila pe note de tango” se adresează pasionaților de tango argentinian, fiind, totodată, „un eveniment social care reunește oameni din toate domeniile de activitate, iubitori de muzică de calitate, dans și atmosfera caldă a serilor în care se pot bucura de viață, în acorduri de tango”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro