Mergi la conţinutul principal

Pentru a t-spea oara, construim podul peste Dunare!

Bataie mare pentru construirea podului peste Dunare dintre Braila si Tulcea! Cel putin asta spune presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, potrivit caruia exista o multime de firme interesate sa cumpere caietul de sarcini si sa-si asigure, prin diverse metode, adjudecarea licitatiei. Stancu a explicat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca reprezentantii unora dintre firmele respective chiar tatoneaza terenul, pentru discutii neoficiale, incercind sa-si asigure de pe acum statutul de favorit. Seful CJ a precizat ca el, unul, nu accepta astfel de lucruri si ca licitatiile, care vor avea loc vor fi absolut transparente, ca sa nu se lase locul la cine stie ce nereguli. Mai mult, a spus Stancu, in lunile urmatoare vor avea loc licitatiile pentru trei obiective diferite: "Toate sint in faza de caiet de sarcini, deci s-a selectat consultantul pentru pod peste Dunare, pentru aeroportul international de la Braila si pentru zona de dezvoltare Siret- Braila. In maximum 50 de zile vom avea caiete de sarcini, le vom pune in vinzare, iar intr-o perioada de 52 de zile, dupa aceea - daca nu ma insel - vom avea licitatia pentru desemnarea cistigatorului. Totul este pe bani privati, CJ Braila nu face decit sa concesioneze teren. Nu ma intereseaza cu citi bani face, cu cit cumpara betonul, este problema lor".
Cit priveste proiectul podului peste Dunare, seful CJ a anuntat ca deja s-au inceput discutiile pentru terenul de sub pod, cu proprietarii, institutii fizice si privati, pentru cele trei cai: fie cumparare, fie schimb, fie expropriere in interes public. "Eu sper sa-l incep din toamna, daca n-avem contestatii. E un adevarat razboi intre firme, cine sa cistige aceasta licitatie pentru pod. Eu nu pot sa fac nimic pentru ei. Am creat un sistem asa de transparent, incit nu se poate face nici o smecherie. Ce credeti, ca nu incearca fiecare fel de fel de lucruri? Nu merge, eu nu ma bag in asa ceva! Este important ca am trecut proiectul podului peste Dunare de la nivelul national la partea locala, pentru a nu mai depinde de pixul unui om politic. Totul va fi privat, in investitiile astea. Ca o sa acordam noi facilitati, asta este altceva. De exemplu, vreau sa propun colegilor consilieri ca firmele cistigatoare sa plateasca maximum un euro, pe toata suprafata, pe timpul constructiei. Cind se termina constructia, e altceva, atunci se face licitatie, si va fi un pret pe metru patrat, pentru a fi sursa la bugetul judetului. Oricum, eu am separat latura de bani publici, m-am dus in zona privata cu aceste investitii", a mai spus Stancu. El a precizat ca spera ca CJ sa cistige bani buni de pe urma acestor concesionari, numai in cazul aeroportului fiind vorba despre 15 milioane de metri patrati, adica 1.500 ha.
Seful CJ a mai spus ca in curind vor apare la marginea orasului si Galeriile Comerciale : "Probabil ca se vor intimpla in acest an, la iesirea din Braila, pe partea stinga, linga rezervorul de apa. A inceput o investitie belgiana destul de mare, noi am fi vrut sa le facem intre Braila si Galati, dar nu s-a putut, pentru ca acolo este o destinatie precisa: locuinte sociale. Atit si nimic mai mult. Nu pot sa dau autorizatie pentru ceva in care nu cred si ar incalca legea".
Potrivit informatiilor oferite de directorul Marian Vrabie, din cadrul CJ, consultantul desemnat prin licitatie pentru cele trei obiective este firma "Expert Achizitii" SRL din Iasi. Initial, au fost cinci firme care au achizitionat caietul de sarcini, dupa care doua au solicitat o aminare, pentru a vizita amplasamentul, pentru ca, in final, sa se mai prezinte la licitatie o singura firma, cea desemnata cistigatoare. Daca aceasta va solicita pentru serviciile oferite mai mult de 40.000 de euro, insa, se va relua licitatia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu