Mergi la conţinutul principal

Pentru prima dată, Camp regional pentru cercetași la Brăila

* au participat cercetașii Centrului local ”Nufărul Alb” Brăila, ”Roza Vânturilor” Galați, ”Stejarii Ialomițeni” Slobozia și ”Dacia Pontica” Constanța * pe lângă atelierele cu specific cercetășesc, cei 70 de participanți au parcurs un traseu prin Brăila, pornind din Centrul Vechi, și s-au bucurat de o plimbare cu vaporul pe Dunăre

 

Cercetașii Centrului local ”Nufărul Alb” Brăila, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Brăila a organizat, în perioada 2-5 septembrie, în Tabăra Lacu Sărat, Campul regional ”Titanic 2021”.

Prima ediție a Campului regional pentru cercetași de la Brăila s-a încheiat duminică, 5 septembrie 2021, iar organizatorii speră să devină o frumoasă tradiție. Potrivit organizatorilor, la acest eveniment au participat nu mai puțin de 70 de persoane (63 de cercetași și 7 lideri adulți) din patru centre locale de cercetași: ”Nufărul Alb” Brăila, ”Roza Vânturilor” Galați, ”Stejarii Ialomițeni” Slobozia și ”Dacia Pontica” Constanța.

Pe lângă atelierele cu specific cercetășesc, copii și tinerii participanți au fost invitați să parcurgă un traseu prin municipiul Brăila, pornind din Centrul Vechi, bucurându-se și de o binemeritată plimbare cu vaporul pe Dunăre. În fiecare seară, au fost organizate spectacole tematice puse în scenă de cercetași. Astfel, vineri a fost seara ”Festivalului brăilean pentru datini și obiceiuri”, iar sâmbătă seara de ”Bal mascat”.

Potrivit organizatorilor evenimentului, cercetașii brăileni își doreau de multă vreme să pună la punct un astfel de eveniment, chiar la ei acasă. ”Anul acesta, datorită faptului că Direcția Județeană de Sport și Tineret ne-a fost alături, prin spațiul de campare pus la dispoziție și asigurarea necesarului de alimente, iar Primăria Municipiului Brăila ne-a asigurat deplasarea cu vaporul pe Dunăre, totul a fost mult mai ușor”, ne-au declarat surse din cadrul Centrului local ”Nufărul Alb” Brăila.

Cercetășia este un program educațional captivant pentru mii de copii și tineri din România și de pe întreg mapamondul. Educația cercetășească dezvoltă caractere puternice și construiește comunități durabile, de încredere. În prezent, peste 4.000 de copii și tineri cu vârste între 7 și 24 de ani, din toate colțurile țării, beneficiază de aceste program complex de formare și dezvoltare, cu sprijinul a nu mai puțin de 1.500 de voluntari adulți.

”Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în demersul nostru de a promova Brăila și valorile sale!”, au mai spus reprezentanții cercetașilor brăileni - gazdele primului Camp regional organizat în orașul nostru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro