Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pentru noi e mai importanta calificarea decit pozitia in grupa

Antrenorul FC Rapid, Razvan Lucescu, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca in meciul cu PAOK Salonic de joi pentru formatia sa este important in primul rind sa isi asigure calificarea in primavara europeana si apoi pozitia finala in grupa G a Cupei UEFA.
"Grupa nu este incheiata si chiar daca jocul nu este in totalitate decisiv, vrem sa obtinem calificarea joi, pentru ca in ultima etapa va fi foarte greu in fata celor de la Stuttgart. Pentru noi este mai importanta calificarea decit pozitia finala pe care o vom ocupa in grupa. Avem sansa de a ne juca aceasta calificare pe Giulesti, pe un stadion care ne-a purtat de multe ori noroc, chiar daca inaintea inceperii grupei nu ma gindisem la aceasta posibilitate", a spus Lucescu.
Aflata pe prima pozitie in grupa G dupa trei etape, echipa Rapid are nevoie doar de un punct pentru a-si asigura calificarea in saisprezecimile Cupei UEFA.
Tehnicianul considera ca echipa greaca PAOK Salonic isi va juca ultima sansa de calificare in partida cu Rapid, programata, joi, de la ora 21.45 pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu in cadrul grupei G a Cupei UEFA. "PAOK este o echipa agresiva, foarte orgolioasa care isi va vinde foarte scump pielea aici. Mai ales ca isi va juca ultima sansa de a ramine in aceasta competitie. De aceea, pentru a obtine calificarea trebuie sa fim perfecti. E un joc in care pur si simplu trebuie sa-ti dai viata pe teren", a afirmat antrenorul giulestean.
Lucescu a precizat ca jucatorii sai trebuie sa cistige acest meci din orgoliu. "In afara de orice aspect financiar sau de indeplinire a obiectivelor echipei, mai important este orgoliul nostru de a merge mai departe. E o mindrie pentru toti sa mergem pe trei fronturi, chiar daca ne este foarte greu. Sint putine echipe romanesti care se pot mindri ca au ajuns in primavara europeana. Vreau ca stadionul sa fie plin pentru ca joi va fi un moment unic in istoria Rapidului."
Presedintele Dinu Gheorghe spera sa sarbatoreasca greceste o victorie in meciul cu PAOK Salonic. "Speram sa avem prilejul ca dupa meci sa spargem cit mai multe farfurii si pahare. Este un joc foarte foarte greu, care ne poate aduce indeplinirea unui nou obiectiv stabilit de Consiliul Director, trecerea de grupele Cupei UEFA. Eu sint convins ca vom vedea joi aceeasi echipa din meciurile cu Feyenoord si Rennes", a spus oficialul rapidist.
Dinu Gheorghe a mentionat ca ora de disputare a partidei cu PAOK Salonic, 21.45, a fost stabilita de UEFA pentru ca in acelasi timp se desfasoara si cealalta partida a grupei G, Rennes - Sahtior Donetk. El a adaugat ca va gasi o solutie pentru ca suporterii care vin la stadion sa aiba cu ce se intoarce acasa dupa meci. "Vom face demersuri sa-i ajutam pe spectatori sa ajunga acasa cu niste autobuze ale RATB. Speram ca macar pina in centrul orasului sa-i putem duce", a mentionat Dinu Gheorghe.
Oficialul giulestean a adaugat ca au acordat clubului PAOK Salonic 2.150 de bilete pentru meciul de joi.
Referitor la faptul ca Razvan Lucescu i-a invins pe Mircea Lucescu si pe Ladislau Boloni, considerati de patronul George Copos cei mai valorosi antrenori romani, Dinu Gheorghe a afirmat: "Cei doi sint printre cei mai buni, este adevarat. Iar Razvan i-a invins, foarte bine ca a facut-o. Dar el mai are mult pina sa ajunga la nivelul celor doi, in special al tatalui sau. Este insa pe drumul cel bun".
Dinu Gheorghe a mentionat ca stie numele jucatorului pe care patronul George Copos doreste sa-l aduca din retur la echipa giulesteana, dar nu poate sa-l faca public. "S-a spus ca eu cu Razvan sintem pe faras, ca vom fi decapitati in iarna si de aceea nu stim numele jucatorului respectiv. Dar noi il stim, este un jucator valoros de la lotul national. Dar cred ca sint destul de mici sanse sa-l aducem pe acest jucator pe care si-l doreste domnul Copos", a precizat presedintele rapidist.
Mijlocasul Robert Ilyes a afirmat ca vrea ca Rapid sa obtina calificarea din meciul cu PAOK Salonic pentru a nu astepta cu sufletul la gura ultima partida, cea din deplasare cu VfB Stuttgart.
Numarul mare de spectatori greci care vor fi prezenti joi pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu nu il sperie pe atacantul Daniel Niculae: "Indiferent cit de multi greci vor veni, sint sigur ca nu se vor auzi pe Giulesti".
Atacantul considera ca formatia Rapid nu se poate considera calificata in primavara europeana. "Vom da totul pentru a le da un nou prilej de bucurie suporterilor pentru ca acum noi matematic nu sintem calificati", a explicat Niculae.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii