Preşedintele PDL Brăila, Constantin Dumitriu, este printre primii politicieni care şi-au anunţat intenţiile vis a vis de alegerile locale din 2012. Acesta a declarat public că doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila. În cadrul unui interviu acordat cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei", acesta explică motivele pentru care îşi doreşte să candideze, dar şi ce anume îi reproşează actualului preşedinte al CJ Brăila. Totodată, Dumitriu îşi expune părerea despre reprezentaţii PDL din cadrul Consiliului, dar şi despre activitatea "propagandistică" a prefectului de Brăila.
- Aţi anunţat public faptul că doriţi să candidaţi la preşedinţia CJ Brăila. Ce credeţi că vă recomandă pentru a ocupa această funcţie?
- Dacă şi sondajele spun asta, dacă stau bine în sondaje, atunci voi candida. Ce pot să spun acum este că îmi doresc să candidez la CJ. Consider că pentru această funcţie mă recomandă corectitudinea, demonstrată în toată activitatea mea din cadrul administraţiei publice locale şi din Parlamentul European. În plus, mă recomandă dorinţa de a face ceva pentru oraşul natal, pentru că familia mea şi-a pus amprenta asupra acestui oraş, bunicii mei fiind membri fondatori în anumite lăcaşe de cult religioase. Şi, politic vorbind, poate că motivul cel mai important care mă îndeamnă să candidez se datorează dispreţului pe care îl am împotriva celor care se îmbogăţesc şi se înfruptă din banul public. A te îmbogăţi din banul public, nefiind capabil s-o faci altfel, înseamnă să dinamitezi tot rostul democratic al unei societăţi, să arunci în derizoriu şi dispreţ făţiş toate aşteptările pe care cetăţenii le au de la tine. Politicienii care se îmbogăţesc din banii oamenilor duc la ruină oraşe, ţări întregi.
- Ce îi reproşaţi actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila?
- Probabil că Bunea Stancu are o teamă că voi veni la CJ şi voi descoperi toate neregulile pe care le lasă el în urmă. Şi înţeleg atunci acest comportament disperat al unui om fără minimă educaţie. Om care, în afară de a te jigni, de a ponegri tot ce aparţine de tine, nu e în stare să facă nimic. Caracterizarea pentru Bunea Stancu e simplă. "Cap are, minte ce-i mai trebuie". De fapt, asta îi şi reproşez în calitate de preşedinte al CJ Brăila. În plus, îi reproşez toate aranjamentele făţişe pe care le-a făcut pentru ca firmele «Concivia» şi «Hercules» să obţină, fără obstacole, avantaje de pe urma poziţiei lui ca om politic şi ca şef administrativ.
- Sunteţi mulţumit de activitatea consilierilor judeţeni PDL?
- De când am preluat eu conducerea acestei filiale, mai exact de la alegerile din noiembrie, pot să mă declar foarte mulţumit de activitatea consilierilor judeţeni, dar şi municipali PDL. Din păcate, ei şi-ar fi dorit să facă mai multe dar au fost opriţi de vechea conducere să se exprime public, să exprime păreri...
- Cum apreciaţi activitatea prefectului? Asta în contextul în care, deşi primul ministru a recomandat prefecţilor să facă tot posibilul pentru a explica în teritoriu reformele guvernamentale, la Brăila, prefectul Dumitru Popa nu prea a avut o activitatea publică susţinută în acest sens.
- De activitatea prefectului sunt mulţumit, în general. Îl văd ca un om neutru, dar trebuie să exprime mai des, public şi răspicat, beneficiile pe care le-a adus acest guvern. Să explice punctual şi punctul de vedere al guvernului cu privire, de exemplu, la noul Cod al muncii. Eu îi recomand public să facă acest lucru, înainte ca eu să îi cer premierului să îi ceară prefectului implicarea mai activă în spaţiile media, pentru a vorbi despre realizările guvernului Boc.
- Care este strategia PDL Brăila pentru perioada imediat următoare?
- Strategia politică este cea care ar trebui să fie pentru orice partid. Stăm de vorbă cu din ce în ce mai mulţi oameni, primim din ce în ce mai mulţi membri, le aducem la cunoştinţă ce am reuşit să facem şi ce nu, şi încercăm să le demonstrăm că noi, cei de la PDL Brăila, suntem o echipă care chiar doreşte cu adevărat schimbarea destinelor acestui judeţ şi oraş. Brăila e azi un oraş închis, un oraş închis deoarece acest baron local Bunea Stancu nu lasă să intre nimic în Brăila fără să fie sub controlul său. Nu lasă să se dezvolte nimic în Brăila fără să se facă sub atenta îndrumare a firmelor sale. Brăila a ajuns azi să fie un oraş în care exprimarea liberă, democratică, câştigată după '90, a dispărut. A dispărut de frica acestor oameni care nu ştiu decât să jignească, să ameninţe, să umilească, să înjosească, şi să arate, prin faptele lor, dispreţul pe care îl au faţă de cetăţeni.