Mergi la conţinutul principal

Pentru contractul cu Ministerul Agriculturii au depus oferte sase banci

Ministerul Agriculturii a anuntat ca sase banci au depus oferte, pina ieri, la termenul limita, pentru a fi selectate sa acorde credite in valoare de 760 de milioane de lei agricultorilor care deruleaza investitii. Sumele provin din Fondul pentru creditarea investitiilor din agricultura, iar Ministerul Agriculturii va selecta bancile care vor acorda credite fermierilor, in conditii avantajoase: dobinzi reduse sau termene de gratie si de rambursare mai mari decit cele uzuale. Ministerul nu a precizat care sint bancile ofertante, dar a punctat ca din suma scoasa la licitatie, cea mai mare parte, respectiv 630 de milioane de lei, reprezinta fonduri din care vor fi acordate credite pentru proiectele eligbile in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Alte 30 de milioane de lei din suma scoasa la licitatie vor fi destinati creditarii beneficiarilor Programului Operational pentru Pescuit (POP), in timp ce 100 de milioane de lei vor fi alocati pentru investitii care nu sint finantate din fonduri UE.
Reamintim ca beneficiarii programelor de dezvoltare rurala, respectiv pescuit, pot accesa fonduri structurale pentru a acoperi o parte din cheltuielile proiectului de investitii (de regula jumatate din suma), restul banilor provenind din surse proprii. Acordarea de credite avantajoase va ajuta investitorii sa acopere partea de cofinantare si va creste gradul de absorbtie a fondurilor UE. In fapt, procedura este o continuare a programului "Fermierul", care a functionat similar pentru proiectele SAPARD.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu