Mergi la conţinutul principal

Pentru că se poate! Liberalii brăileni vor spital regional pe fonduri europene pentru aglomerarea urbană Brăila-Galaţi

• acesta este proiectul cu care PNL Brăila a intrat în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai • liderii locali au precizat că au toată susţinerea candidaţilor liberalilor pentru Parlamentul European şi este un proiect realizabil • Alexandru Dănăilă a punctat că, dacă se vor asigura condiţii decente şi aparatură modernă, zona ar putea deveni un “magnet” pentru medici

 

Proiectul cu care filiala brăileană a Partidului Naţional Liberal (PNL) “defilează” în campania electorală pentru alegerile europarlamentare este construirea unui spital regional pe fonduri europene. Într-o conferinţă de presă recentă, preşedintele organizaţiei judeţene, Alexandru Dănăilă, şi liderul organizaţiei municipale (şi candidat pe lista PNL la alegerile europarlamentare, locul 40), Adrian Tabarac, au vorbit despre necesitatea unui spital de asemenea anvergură, având în vedere că zona Brăila-Galaţi este cea de-a doua mare aglomerare urbană după Bucureşti.

Dănăilă a fost critic la adresa comisarului european Corina Creţu (ex-PSD, actual candidat la europarlamentare din partea ProRomânia), pe motiv că, deşi social-democraţii au promis  în 2016 înfiinţarea acestui spital regional, printre altele în ţară, nu s-a făcut nici măcar studiu de fezabilitate. “PNL propune o soluţie care, pe termen mediu, ar putea răspunde nevoilor cetăţenilor din întreg judeţul şi nu numai. Este vorba despre spitalul regional. Noi încercăm să promovăm acest proiect. Corina Creţu, care a venit să vadă podul ce nu este făcut din fonduri europene, a venit să discute despre spitalul regional Brăila-Galaţi, dar ea nu a mişcat niciun deget pentru acest spital, nici măcar un studiu de fezabilitate nu a făcut, iar acum vine să ne spună că se vor face spitale regionale în 2047? Noi încercăm să facem o propunere care se poate realiza în următoarea perioadă”, a declarat preşedintele PNL Brăila.

La rândul său, Adrian Tabarac a susţinut că cel mai important lucru este că PNL a venit cu o soluţie, căci nu o dată partidul a fost acuzat că face doar declaraţii politice şi cam atât. Acesta a mai declarat că necesitatea construirii unui spital regional în zona noastră a reieşit din mai multe sondaje şi studii efectuate de către liberali. “Am venit cu o soluţie: spitalul regional cu finanţare din tranşa de fonduri europene de acum. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru cetăţeni. Aici este cea mai mare aglomerare urbană, după Bucureşti. Acest spital nu va deservi doar Brăila, ci întreaga regiune. Oamenii nu mai doresc să fie cetăţeni de rangul doi şi să trăiască din promisiuni. (...) Inclusiv guvernul a conştientizat această importanţă încă din 2016 când a promovat ideea construcţiei a 8 spitale regionale, printre care şi cel de la Brăila. După care au mai tăiat din ele. A fost o discuţie despre 5, iar din 5 au rămas doar 3: la Craiova, Iaşi şi Cluj. Şi la aceste trei, tot pe hârtie, nimic concret. Nu s-a făcut vreo groapă, nu s-a pus vreo cărămidă. (...) Această investiţie numită spital regional este importantă şi la nivel declarativ al celor doi primari. Eu, unul, m-am săturat de cât au vorbit cei doi primari despre dezvoltarea zonei metropolitane. Am tot discutat şi cu discuţiile am rămas. Haideţi să începem de undeva. Eu ştiu că speranţa moare ultima, dar nici să trăim cu ea la infinit”, a declarat Tabarac. Sursa citată a adăugat că acest proiect nu va rămâne doar la stadiul de promisiune în campanie electorală, ci filiala brăileană se bucură de toată susţinerea candidaţilor liberali la europarlamentare.

Întrebat unde vor găsi atâţia medici care să vină în Brăila pentru a lucra în cadrul unui spital regional, în condiţiile în care Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila se confruntă cu deficit de “halate albe”, Alexandru Dănăilă a spus că, dacă se vor crea condiţii decente şi se va aduce aparatură modernă în unitatea sanitară, zona va deveni un “magnet” pentru doctori. “A fost o dezbatere inclusiv în partidul nostru înainte de a lansa acest proiect. Mai mulţi colegi au venit cu argumente pro şi contra şi am ajuns la o concluzie. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, în momentul în care a început construcţia secţiei Cardiologie-Pediatrie, domnul doctor Minescu a reuşit să aducă 3 medici care nu aveau legătură cu spitalul din Brăila. S-au cazat aici, au venit şi cu familia, cu condiţia să aibă posibilitatea să folosească o aparatură de ultimă generaţie pe care Consiliul Judeţean a zis că o va cumpăra. Oamenii au stat aici o perioadă de timp, iar în urmă cu doi ani au plecat. Erau medici tineri care ar fi făcut carieră. Au plecat la Ploieşti, la o secţie similară cu aparatură modernă. Vă spun sigur că, dacă s-ar construi acest spital, zona ar deveni un magnet pentru medici. Avem nevoie de profesionişti care să aducă alţi profesionişti. Să ştiţi că medicii de la Bucureşti nu sunt peste cei de la Brăila, dar ei au aparatură, au circuite, zone amenajate de sus până jos, dezinfectate”, a conchis Dănăilă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro