Mergi la conţinutul principal

Pentru a beneficia de reducerea de 10%, brăilenii de înghesuie la plata taxelor locale

* zeci de persoane stau la coadă, dis-de-dimineață, la centrul de încasare taxe și impozite din Piața Traian 14, ca să-și achite impozitul pe teren, pe clădire sau pe mijloacele de transport * potrivit unei Hotărâri de Guvern, termenul de plată a impozitelor a fost amânat de la 31 martie la 30 iunie 2020, iar cei care-și achită integral impozitele până la această dată beneficiază de o reducere de 10 respectiv 5% * în altă ordine de idei, potrivit viceprimarului Doinița Ciocan, de anul acesta, plata locului de parcare se poate face pentru o perioadă de la 1 la 5 ani

 

 

 

Brăilenii stau la coadă, dis-de-dimineață, pentru a-și plăti taxele și impozitele locale până la data de 30 iunie 2020, pentru a beneficia de reducerile stabilite de Consiliul Local, de 10, respectiv 5 procente. Dacă la centrul de încasare a impozitelor de pe B-dul Alexandru Ioan Cuza 105, aparținând de Direcția Finanțelor Publice Locale - Primăria Municipiului Brăila, lucrurile stau oarecum mai bine, la cel din Piața Traian nr. 14 (Centrul Vechi) erau, vineri, câteva zeci de persoane care așteptau să ajungă la ghișee și să-și plătească impozitele. Deși coada se întindea până hăt, în strada Brașoveni, oamenii nu se îmbulzeau și nu protestau în niciun fel. Dimpotrivă, încercau să păstreze distanța socială, iar polițistul local desemnat cu păstrarea ordinii își făcea datoria, invitând în sediul instituției doar un număr limitat de persoane. Dar impozitele și taxele locale pot fi plătite și online.

Brăilenii își pot plăti taxele și impozitele locale - avize de funcționare, autorizații de construcții, impozite pe terenuri și clădiri, impozite pe mijloace de transport, taxe de tonaj greu etc - și prin sistem electronic, prin intermediul aplicației ghiseul.ro de pe site-ul Primăriei Municipiului Brăila. În același timp, de anul acesta, încurajăm plata taxei de parcare - care, până acum, se plătea în mod frecvent la ghișeele SUPAGL doar pentru un an - în baza aplicației electronice de rezervare a locului de parcare. De anul acesta, taxa de parcare poate fi plătită prin sistem electronic pentru o perioadă de la 1 la 5 ani”, ne-a precizat viceprimarul Brăilei, Doinița Ciocan.

Reamintim că, la mijlocul lunii martie, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat că, în contextul răspândirii pandemiei de Covid-19 și pentru a veni în sprijinul contribuabililor, se amână primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijlocele de transport aferente anului 2020, de la 31 martie la 30 iunie 2020. Totodată, contribuabilii care și-au achitat integral impozitele sus-amintite până la data de 30 iunie 2020 beneficiază de bonificația stabilită de Consiliul Local. La Brăila, cei care își achită integral impozitele pe terenuri și pe clădiri până pe 30 iunie 2020 beneficiază de o reducere de 10%, iar în cazul mijloacelor de transport reducerea este de 5%.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro