Sub PSD a disparut industria, odata cu ea, locurile de munca si, in consecinta, veniturile brailenilor. Am ajuns un oras de someri, in care doar femeile mai lucreaza in prost platita industrie a confectiilor. Si pamintul ni se fura! Aproape un sfert din suprafata agricola a judetului (fostul I.A.S. - I.M.B.) se afla in miinile unui arendas din Neamt, finantator de baza al PSD, care isi multiplica averea din pamintul si prin munca brailenilor. Nici macar impozitele nu le achita in conturile Brailei, dar alimenteaza visteria PSD, cu complicitatea baronilor locali, care isi platesc pe spinarea noastra obladuirea conducerii centrale de partid. In alta parte a judetului, la confluenta Siretului cu Dunarea, sub patronajul acelorasi sefi PSD, 1.000 de hectare de teren au fost cedate Galatiului. Un necunoscator ar putea spune ca Braila noastra prospera vrea sa scoata din saracie necajitul Galati. Basme! Tainicele intelegeri de partid, tranzactiile dosnice, faradelegile au motivatia si pretul lor. Dar este curios si dubios ca nici una din autoritatile in drept (Directia de Urbanism, Inspectia in Constructii, Pompierii, Protectia Civila, Directia Sanitar-Veterinara) nu au dat, la construirea ilegala a unui intreg cartier, avizele si autorizatiile obligatorii pina si atunci cind se inchide un balcon".
"Protectia sociala nu se face prin salariu, asa cum este intiparit in conceptia clientelara a PSD"
Potrivit lui Badalan, in anii tranzitiei, societatile de constructii, turism si comert, restaurantele construite de stat si principalele lacuri au intrat, in mare masura, in proprietatea sau concesiunea acelorasi baroni, in urma unor asa-zise licitatii organizate de ei ca alesi si adjudecate de ei, ca indivizi: "Este de domeniul absurdului ca cei care au acaparat mai toata avutia Brailei (si a tarii) sa se proclame partid de stinga, aparator al drepturilor celor saraci. Tocmai ei, baronii! Mii de braileni prost platiti trudesc in firmele lor, ale nevestelor, soacrelor, cumnatilor si cumetrilor lor! Clameaza ca dau de lucru la mii de oameni pe care, de fapt, ii jupoaie, iar din prea-plinul acaparat arunca uneori firimituri citorva nevoiasi, pe cit posibil in prezenta presei. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca publica, zilele trecute, lista locurilor de munca vacante, scoase la concurs in luna noiembrie: un functionar de primarie, un secretar de scoala, un inginer horticol, un economist, un asistent medical, un tehnician, doi referenti, doi agenti la Politia Comunitara, o ingrijitoare, un ingrijitor, un fochist, un sofer si un paznic. In total, 15 posturi intr-un judet in care mii de necajiti cauta de munca. Aceasta este protectia sociala asigurata de administratia PSD a judetului si municipiului Braila. Despre salarii, ce sa mai vorbim?! Ziarele locale mentionau recent promisiunile candidatului PSD din Colegiul II privind salariul minim: 10 milioane de lei in 2009 si 800 de euro in 2012. Gogorite! Sa inceapa maririle cu firmele de partid, daca asta au in program. Dar daca un lacatus de la Concivia sau un mecanizator de la "Trei Brazi", cu 25 de ani vechime, primesc acum 7-8 milioane, cum vor da aceiasi patroni unui nou angajat 10 milioane peste doua luni si 30 de milioane peste trei ani? Greu de crezut, fiindca se afla intr-un flagrant conflict de moralitate si de interese: se autoproclama aparatorii salariatilor, dar tot ei sint cei care ii platesc (prost) si pe cei de la firmele lor si pe cei din administratie, pe care o controleaza in totalitate".
In acest context, candidatul PDL apreciaza ca, de fapt, PSD-ul este lupul in blana de oaie: "Cum vor sprijini ei revendicarile salariatilor? Vor picheta Primaria si Consiliul Judetean, pe care le conduc, pentru drepturile functionarilor platiti in bataie de joc? Vor organiza proteste in curtea "Concivia"? Vor arata sefilor lor programul politic? Isi vor reclama sefii la Internationala socialista?! Sa mai demontam o minciuna: protectia sociala nu se face prin salariu, asa cum este intiparit in conceptia clientelara a PSD. Salariul trebuie sa fie masura corecta a muncii si nu pomana patronilor, nici a statului. Lucratorilor li se cuvin salarii decente, nu ajutoare. De ajutoare si alte forme de protectie sociala au nevoie cei care, datorita virstei sau sanatatii subrede, nu pot munci. Si cei care, desi pot, nu au unde munci. Eu voi lupta ca acei care muncesc cinstit sa fie platiti corect si sa-si recapete demnitatea, nu sa fie dependenti de "generozitatea" celor avuti si indatorati pentru marunte pomeni. Asta isi propune PDL si asta voi sustine in Parlament. Nu vreau pomana sociala, vreau securitate sociala, adica bunastare si siguranta. In acest scop, voi milita pentru a asigura acces liber si echilibru pe piata muncii, cresterea gradului de ocupare a fortei de munca atit de scazut la Braila si pentru a impune un sistem de salarizare, pensii si asigurari sociale europene. Vor face asta nomenclaturistii si militienii? Nicidecum!"