Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pensionarii braileni vor indexari trimestriale de 10%

Consiliul Judetean al Persoanelor Virstnice - Braila a inaintat Prefecturii, in aceasta saptamina, o lista de revendicari care cuprinde doleantele pensionarilor braileni pentru care viata de zi cu zi a devenit supravietuire. Sosirea anotimpului rece nu face decit sa inrautateasca situatia batrinilor care se afla in imposibilitatea de a-si achita facturile, de a se hrani sau de a-si cumpara medicamentele. Scumpirea energiei termice, electrice si a gazelor naturale i-a determinat pe acestia sa solicite indexarea trimestriala a pensiilor cu 10%.
Virstnicii mai cer stabilirea unui algoritm unic de calcul al pensiei pentru toate categoriile socio-profesionale, indiferent de sectorul unde si-au desfasurat activitatea, compensarea in bani a tichetelor de calatorie CFR nefolosite de catre pensionari, introducerea de gratuitati la efectuarea analizelor recomandate de catre medicii de familie in regim de urgenta si in ambulator, cresterea punctului de pensie la 35% din salariul mediu pe economie in acest an si la 45%, incepind cu 2007.
Pensionarii au solicitat si compensarea medicamentelor la pretul din raft si nu la pretul de referinta, infiintarea de farmacii sau de puncte farmaceutice in fiecare localitate din mediul rural, cresterea compensarii pentru serviciile stomatologice, dotarea cabinetelor de medicina de familie cu microaparatura de investigatie (electrocardiograf portabil, oscilometru, glucometru), asigurarea gratuitatii analizelor de laborator si a investigatiilor in regim de urgenta pe toata perioada lunii, indiferent de decada.
"Dorim ca Prefectura sa inainteze aceste propuneri la Guvern. Actele normative care vor fi adoptate ulterior trebuie sa duca la imbunatatirea reala a nivelului de trai al virstnicilor", a precizat Ion Petrea, presedinte al Consiliului Judetean al Persoanelor Virstnice-Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii