Pensionari brăileni, în pelerinaj la Cudalbi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Pensionari brăileni, în pelerinaj la Cudalbi

• de Buna Vestire, 50 de pensionari din Brăila, dar şi bătrâni de la căminele din oraş au fost în pelerinaj la Mănăstirea Cudalbi, din judeţul Galaţi, la iniţiativa Uniunii Judeţene a Pensionarilor

 

Luni, 25 martie, de Buna Vestire, 50 de pensionari din Brăila, dar şi bătrâni de la căminele din oraş au fost în pelerinaj la Mănăstirea Cudalbi, din judeţul Galaţi. Acţiunea organizată de Uniunea Judeţeană a Pensionarilor Brăila a fost coordonată de Tinca Rusu Preda, preşedinte al acestei organizaţii, şi de Mariana Ioniţă, vicepreşedinte, şi a fost prima ieşire în grup din acest an cu pensionarii brăileni. Despre această acţiune, Tinca Rusu Preda ne-a spus că a fost o excursie de suflet, la care au participat creştini adevăraţi, care au vrut să fie împreună într-o zi de mare sărbătoare.

“Am plecat de dimineaţă din oraş, am stat la slujba de la mănăstire, am fost la o dezlegare la preotul Drăgan, care este din Brăila şi care ne-a oferit şi o masă cu peşte, şi ne-am simţit foarte bine. A fost prima ieşire din acest an cu pensionarii  din Brăila şi, ca de obicei, am luat şi câţiva bătrâni de la cămin. De acum,  vor urma şi alte pelerinaje, următorul obiectiv până la Sărbătorile Pascale fiind Mănăstirea Tudor Vladimirescu, tot din judeţul Galaţi”, a subliniat sursa citată.

Despre Mănăstirea Cudalbi, Tinca Rusu Preda ne-a spus că este o mănăstire care luminează, un liman al liniştii. Aflată pe o colină, în apropierea fermei din satul cu acelaşi nume din judeţul Galaţi, mănăstirea de maici cu hramul “Naşterea Maicii Domnului” a suferit, de-a lungul existenţei sale, tragedia resimţită de multe lăcaşuri, în ultima jumătate a secolului trecut. Aşezământul este ctitoria Eugeniei Pană Gologanu, care a înălţat biserica pe moşia ei, în 1933. Biserica a fost sfinţită în anul 1938, iar în anul 1959  Mănăstirea Cudalbi a fost închisă definitiv, călugăriţele fiind alungate, iar chiliile demolate. Biserica mănăstirii a ajuns, în scurtă vreme, o ruină şi abia după 1990  a fost construită o nouă biserică, 3 corpuri de chilii şi o clopotniţă, mănăstirea Cudalbi având şi un atelier de veşminte preoteşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro