Mergi la conţinutul principal

Pensionară din Cazasu, protest solitar în Piața Independenței

• de câțiva ani, femeia își reclamă un vecin, acuzându-l de tot felul de fapte mai mult sau mai puțin fanteziste • anul trecut, în urma numărului mare de apeluri la numărul de urgențe 112 a fost amendată de Poliție • supărată că autoritățile nu îi fac dreptate,   femeia a protestat, luni, cu o pancartă în brațe, pe o bancă din ”zona 0” a Brăilei, Piața Independenței, în speranța că cineva îi va rezolva problemele

 

Își strigă nemulțumirile în fața Primăriei Brăila. O femeie din localitatea Cazasu care își reclamă un vecin, de mai mulți ani, plângându-se că nimeni nu vrea să-i facă dreptate, nu se lasă. Mai nou, femeia stă cu o pancartă în brațe, pe o bancă din zona aflată în zona Primăriei Brăila, în speranța că cineva îi va rezolva problemele.

Pe afiș este menționat numele vecinului care o supără și pe care ea îl acuză de mai multe fapte, deși autoritățile și poliția nu au stabilit vreo vinovăție a acestuia. Cotidianul nostru a publicat câteva articole pe această temă.

Reamintim că, în urmă cu circa 4 ani, pensionara din Cazasu, Maria David, în vârstă de 72 de ani, și-a reclamat vecinul că spală TIR-uri în apropierea locuinței ei și că substanțele folosite i-ar fi ucis animalele din curte și i-ar fi distrus grădina. În 2023, femeia a revenit cu reclamații la adresa vecinului și spunea că, mai nou, acesta face anumite reparații auto pe proprietatea sa, provocând disconfort sonor locuințelor învecinate, și chiar ar fura curent de pe un stâlp din stradă. Femeia se plângea că a făcut reclamații la Poliție, însă oamenii legii nu fac nimic, ba tot pe ea o amendează.  De la Poliția Brăila ni s-a comunicat că reclamanta a primit un avertisment și o amendă, din 2020 și până la începutul anului trecut, pentru sesizarea în mod nejustificat la 112, iar în cazul vecinului nu s-a constatat vreun furt de curent electric.

La prima sesizare la ziar, în toamna anului 2020, vecinul în cauză a negat toate acuzațiile care i se aduc, numai că femeia a continuat cu reclamațiile. Ba chiar anul trecut a lipit afișe cu mesaje pe propria locuință.  Reclamanta i-a spus reporterului nostru care s-a deplasat la fața locului că nu mai poate trăi liniștită din cauza vecinului său. “Nu știu ce face acolo, de trei ani de zile mă chinuie, fură curentul, pe spinarea noastră. Dar tot mie mi-au dat amendă. Porcul mi l-a omorât de Crăciun, curcile mi le-a omorât, păsările mi le-a omorât, m-a bătut de două ori, m-a făcut curvă, zdreanță, vagaboandă... toate prostiile îmi spune, mă batjocorește. Mi-a stricat gardul, mi-a intrat înăuntru când nu am fost acasă, am fost să fac contractul de casă, mi-a scos stâlpii din pământ și de atunci are ceva cu mine încontinuu. Apoi a adus acolo în spate TIR-uri, spală lângă fântână, aruncă toată mizeria pe jos, îmi otrăvește animalele, i-am spus că varsă tot aici și eu beau apă din fântână”, ne-a declarat în anii trecuți femeia care a pus și anumite poze la dispoziția redactorilor.

Legat de acuzațiile aduse, vecinul acuzat, Alexandru Demergian, a acceptat, în  2020, când femeia a făcut prima sesizare la ziar,  să stea de vorbă cu reporterul nostru și a spus că toate acuzațiile sunt absurde și că se simte hărțuit de vecina sa, plângându-se că, realmente, nu mai știe cum să procedeze ca să își recapete liniștea. El susținea că vecina sa a rămas singură și probabil din cauza asta a început să procedeze așa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro