Mergi la conţinutul principal

Pensionară ajunsă la disperare. Stă de patru zile fără curent electric

* de duminică, femeia domiciliată pe strada Unirii, la nr. 66, a rămas în frig, alături de mama ei de 92 de ani * mâncarea i s-a stricat în frigider și își încarcă telefonul prin vecini

 

 

 

Ieri, 29 noiembrie, o pensionară de pe Strada Unirii, din municipiul Brăila s-a adresat redacției noastre, reclamând faptul că din cauza viscolului și a furtunii din weekend, nu are curent de patru zile. Reporterii Obiectiv au mers la fața locului pentru a vedea care este situația. Din activitatea desfășurată pe teren se observă cum doi copaci, doborâți de viscolul de duminică, atârnă pe firele de curent și pe țeava de gaze.

De patru zile stau în frig și în întuneric, ca în lumea a treia. În buricul târgului, un copac rupt care se vede de la magazinul Dunărea, nu este băgat de nimeni în seamă. Încă un copac rupt la poartă amenință țeava de gaze. Este un pericol iminent pentru explozie. Se rezolvă probleme la o sută de kilometri de oraș, dar în buricul târgului nu vede nimeni ce se întâmplă. Eu nu mai pot să mai stau în condițiile astea, în frig și în întuneric. Am probleme de sănătate, am o mamă bătrână, de 92 de ani, care nici ea nu suportă frigul și întunericul. Nu mai știu la cine să mai apelez. La Electrica a răspuns dispecera de acolo și a zis că anunță mai departe. De duminică de la ora 10 dimineață nu am curent și mi s-a stricat și bruma de provizii pe care o aveam. Am muncit 35 de ani și m-am ales cu o pensie de 1.650 de lei. Am cumpărat de mâncare și mi s-a stricat în frigider. Îmi încarc telefonul pe la magazinul Dunărea, pe unde apuc”, ne-a spus dezamăgită Paraschiv Mărioara.

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 29 noiembrie, primarul Marian Dragomir i-a îndemnat pe brăilenii care nu au curent din cauza unor arbori căzuți pe firele electrice să reclame acest lucru la Primărie, pentru ca echipele de intervenție să fie trimise cât mai operativ pe teren. De asemenea, edilul-șef și-a exprimat nemulțumirea față de felul cum Electrica Distribuție își tratează consumatorii, dat fiind că la numărul la care sunt reclamate avariile nu răspunde nimeni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro