Mergi la conţinutul principal

Pelerinaj de Florii organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în ziua de sâmbătă, 23 aprilie 2016 (ajunul praznicului împărătesc al Floriilor), în municipiile Brăila şi Galaţi, precum şi în alte localităţi din cele două judeţe ale Arhiepiscopiei se va desfăşura tradiţionalul Pelerinaj de Florii, care aminteşte de momentul Intrării Mântuitorului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului.
Astfel, începând cu ora 16.00, preoţii şi credincioşii de la bisericile din municipiul Brăila se vor întâlni în faţa bisericii "Sf. Cuvioasă Parascheva", de pe strada Mihai Bravu (Piaţa Concordia). De aici, alaiul va porni în procesiune pe "Calea Călăraşilor" către Catedrala "Naşterea Domnului" din Barieră.
În aceeaşi zi, începând cu ora 18.00, preoţii şi credincioşii din municipiul Galaţi se vor îndrepta spre Catedrala Arhiepiscopală, dinspre biserica "Vovidenia", pe Calea Domnească, purtând stâlpări de finic, icoane, prapori şi făclii.
Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, va participa la ambele procesiuni. Ierarhul va săvârşi slujba de binecuvântare a stâlpărilor şi va rosti câte un cuvânt de învăţătură. Programul liturgic va continua cu slujba Privegherii.
În Duminica Floriilor (24 aprilie 2016), Înaltpreasfinţitul Părinte Casian va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala "Sf. Mare Mucenic Gheorghe şi Sf Iachint de Vicina" din Tecuci, unde va premia 40 de tineri cu rezultate excepţionale la diferite concursuri şi olimpiade.
La procesiuni vor participa copiii şi tinerii din parohii înscrişi la proiectele catehetice "Hristos împărtăşit copiilor" şi "Alege şcoala!", însoţiţi de profesorii de religie din toată Eparhia.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro