Mergi la conţinutul principal

Pelerinaj de Florii la Brăila. Ierarhul i-a premiat pe elevii calificați la faza națională a Olimpiadei de Religie

* sute de preoți, copii și credincioși au participat, sâmbătă, la Procesiunea de Florii, parcurgând drumul de la "Sf. Parascheva" la Catedrală, cu icoane în mâini * prezent la Brăila, ierarhul Dunării de Jos le-a oferit premii elevilor conștiincioși și i-a binecuvântat pe brăileni

 

Sâmbătă, 16 aprilie, în ajunul Praznicului împărătesc al Floriilor, în Brăila și în multe alte localități ale Eparhiei Dunării de Jos a avut loc tradiționalul Pelerinaj de Florii, care amintește de momentul Intrării Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim și care fusese amânat din pricina pandemiei.

Potivit pr. Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, anul acesta, Pelerinajul de Florii a început la Brăila. Preoții și credincioșii de la toate bisericile din oraș s-au întâlnit la biserica "Sfânta Cuvioasă Parascheva" pentru ca, mai apoi, alaiul format din copii, tineri și credincioși, cu icoane și ramuri de finic în mâini, să pornească în procesiune pe Calea Călărașilor, spre Catedrala "Nașterea Domnului", din Barieră.

"Aici, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a întâmpinat mulțimea pelerinilor, a sfințit Icoana Intrării Domnului în Ierusalim, împreună cu soborul de preoți participanți la pelerinaj și a oficiat slujba de binecuvântare a stâlpărilor, după care i-a stropit pe credincioșii prezenți cu agheasmă", a precizat pr. Rareș Bucur.

Ierarhul Dunării de Jos a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța manifestării credinței prin participarea la astfel de manifestări "pașnice și înălțătoare", prin dragostea arătată față de semenii aflați în nevoi și în suferințe. Totodată, ÎPS Casian i-a premiat pe elevii calificați la etapa națională a Concursului interdisciplinar "Cultură și spiritualitate românească" și la etapa națională a Olimpiadei de Religie, oferindu-le daruri. În aceeași zi, ierarhul a participat la Pelerinajul de Florii organizat la Galați.

Totodată, în Duminica Floriilor, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala "Sf. Apostol Andrei și Sf. Ierarh Nicolae", din orașul vecin, la slujbă fiind prezenți numeroși credincioși, precum și corul Catedralei Arhiepiscopale. Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, ca mod de pregătire a credincioșilor pentru săptămâna Sfintelor Pătimiri și Marele Praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro