Mergi la conţinutul principal

Pedeapsă mai blândă pentru ucigașul cu toporul

* inculpatul Radu B. a beneficiat de o reducere a pedepsei în urma apelului formulat la Curtea de Apel Galați, de la 23 de ani închisoare la 20 de ani, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat * în iunie 2020, în urma conflict spontan între doi bărbați din comuna Siliștea, inculpatul Radu B. a venit cu un topor și l-a lovit în cap pe un consătean de 45 de ani, care nu a mai scăpat cu viață

 

Ucigașul cu toporul a reușit să scape cu o pedeapsă mai ușoară la instanța superioară. Acuzat că a lovit cu toporul în cap un consătean din comuna Siliștea, inculpatul Radu B. fusese condamnat la Tribunalul Brăila la o pedeapsă de 23 de ani închisoarea pentru comiterea infracțiunii de omor calificat. Acuzatul a formulat apel împotriva sentinței primei instanțe, iar la Curtea de Apel Galați a rămas cu 20 de ani închisoare. “Desfințează sentința primei instanțe și dispune rejudecarea. Admite apelul declarat de inculpatul B. Radu. Desființează în parte sentința penală a Tribunalului Brăila și, în rejudecare: reduce de la 23 ani închisoare la 20 ani închisoare pedeapsa principală aplicată inculpatului. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. Menține starea de arest preventiv a inculpatului B. Radu și deduce din pedeapsa aplicată acestuia durata reținerii și arestării preventive cu începere de la data de 08.06.2020 la zi (05.03.2021). Definitivă”, este soluția pronunțată de Curtea de Apel Galați în ședința din data de 5 martie.

La sfârșitul anului trecut, judecătorii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe inculpatul Radu B. la pedeapsa principală de 23 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, faptă săvârșită în luna iunie 2020. Condamnarea s-a dat fără acord de recunoaștere a faptei comise, adică a infracțiunii de omor.

Reamintim că atacul violent a fost comis în data de 7 iunie 2020, victima ajungând în stare gravă la spital. Imediat după comiterea faptei, individul de 44 de ani din comuna Siliștea a primit mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, însă ulterior victima a decedat, iar acuzația a fost cea de omor.

Potrivit procurorului de caz, în data menționată, bărbatul a intrat în conflict cu un consătean, în timp ce se afla la magazinul din localitate. Suspectul Radu B. a mers apoi acasă și a luat un topor folosit la tăiatul lemnelor, apoi l-a lovit în cap pe localnicul de 45 de ani. În ziua respectivă, la ora 21.25, o persoană a sesizat organele de poliție cu privire la faptul că în comuna Siliștea, pe partea carosabilă a străzii Unirii, în dreptul unui imobil, se află căzută inconștientă victima P.F. Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că în acea seară, B. Radu s-a deplasat la magazinul alimentar din comuna Siliștea, unde a consumat alcool. În acel loc s-a întâlnit cu victima P.F. cu care a avut un conflict verbal spontan, aplanat de o altă persoană.

Anchetatorii mai arătau faptul că acuzatul B. Radu s-a deplasat apoi la domiciliul său, a luat un topor pe care-l folosea la tăiatul lemnelor, cu o lungime totală de 81 cm, din care partea metalică tăioasă de 14 cm și a ieșit în stradă, așteptând-o pe victimă. La scurt timp, a apărut și aceasta, îndreptându-se către casă. Autorul și victima erau vecini. Când victima s-a apropiat de B.R., acesta i-a aplicat o lovitură cu toporul în zona capului, victima căzând la pământ, în timp ce atacatorul a plecat acasă.

La fața locului s-a prezentat un echipaj al ambulanței care a acordat asistență medicală de specialitate persoanei vătămate. Din cauza stării grave în care se afla, pierzând mult sânge, victima P. F. a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei din Galați - Secția Neurochirurgie, însă bărbatul nu a putut fi ținut prea mult în viață.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro