Mergi la conţinutul principal

Pedeapsă cu închisoarea în dosarul «Hoţi de miliarde»

* unul dintre cei doi inculpaţi gălăţeni, acuzaţi că au furat 5 miliarde din maşina unui om de afaceri brăilean, a primit pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare, la care se adaugă restul rămas neexecutat de 1.628 zile închisoare * inculpatul V. B., aflat în arest preventiv, a primit condamnarea la Judecătoria Brăilaşi a formulat apel

 

 

Judecătoria Brăila a dat sentinţa în dosarul «Hoţi de miliarde», faptă comisă în urmă cu mai bine de un an, pe strada Miron Costin din municipiu. Unul dintre gălăţenii acuzaţi de furtul a 5 miliarde lei vechi din maşina unui om de afaceri brăilean a primit pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare, la care se adaugă un rest dintr-o pedeapsă mai veche. Faţă de cel de-al doilea inculpat, Judecătoria Brăila a dispus formarea unui nou dosar, acesta fiind în curs de judecată. Sentinţa în acest dosar s-a dat luna trecută, însă inculpatul condamnat a formulat deja apel, dosarul fiind trimis la Curtea de Apel Galaţi. “Condamnă pe inculpatul B. V. la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat la data de 15.04.2019; la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Contopeşte pedepsele aplicate pentru faptele deduse judecăţii, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni închisoare, în total urmând ca inculpatul B. V. să execute o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni închisoare. Revocă liberarea condiţionată din pedeapsa de 13 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală din 14.12.2009 a Curţii de Apel Bucureşti. Inculpatul va executa alături de pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare restul rămas neexecutat de 1.628 zile închisoare. Menţine starea de arest a inculpatului. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii din 15.04.2019 şi arestării preventive de la 16.04.2019 la zi. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Ximena Distribuţie Srl Brăila şi obligă inculpatul B. V. la plata sumei de 260.186 lei către această parte. Dispune înaintarea către partea civilă a sumei de 975,70 lei consemnată la Trezoreria Municipiului Brăila. Disjunge cauza cu privire la inculpatul V. N. cu consecinţa formării unui nou dosar şi acordă termen la data de 21.07.2020”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Brăila la data de 17 iulie.

Dosarul în care cei doi gălăţeni au fost judecaţi pentru infracţiunile de furt calificat şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat, a fost înregistrat pe pe rolul instanţei, în luna mai 2019.

Reamintim că fapta a fost comisă în dimineaţa zilei de 15 aprilie 2019, când suspecţii au venit la locul faptei cu o maşină care figura ca fiind furată în Timişoara. După cum au stabilit anchetatorii, indivizii au furat banii din maşina unui om de afaceri brăilean, parcată pe strada Miron Costin, din Brăila. Patronul firmei “Ximena”, Jan Sterescu, a rămas fără încasările de peste weekend. În numai câteva minte, o jumătate de milion de lei a dispărut la foc automat, dintr-un autoturism “Volkswagen Touareg” aflat pe strada din cartierul Lacu Dulce. Luneta maşinii a fost spartă, se pare cu tocul unui pistol neletal, trei cartuşe fiind găsite la faţa locului. Afaceristul tocmai pusese banii în maşină, apoi a revenit la firmă pentru puţin timp, însă a auzit alarma maşinii. Când a revenit, luneta era spartă, iar banii de negăsit. Păgubitul a sunat imediat la numărul de urgenţă112, poliţiştii mergând la faţa locului pentru cercetări.

În aceeaşi zi în care a fost comisă fapta din Brăila, la scurt timp, cei doi inculpaţi au fost depistaţi pe raza municipiului Galaţi. Ei au ajuns în spatele gratiilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila i-a trimis în judecată pe gălăţenii  B. V. şi V. N. care au furat banii afaceristului care are o firmă de distribuţie ţigări şi cafea. După ce au luat imensa sumă de bani de la administratorul SC “Ximena Distributie” SRL Brăila, hoţii au ajuns în spatele gratiilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro