Pedagogic şi LPS şi-au ocupat toate locurile la profilul vocaţional | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Pedagogic şi LPS şi-au ocupat toate locurile la profilul vocaţional

La specializarea arte plastice şi decorative au candidat 25 de elevi. Toţi au fost admişi şi au avut medii cuprinse între 6.46 şi 9.74. La muzică, din cei 25 de elevi înscrişi au fost admişi 19. Aceştia au avut medii între 6.56 şi 9.59. De asemenea, la specializarea arhitectură, arte ambientale şi design a rămas un loc liber. S-au înscris 27 de elevi şi toţi au fost admişi. Ei au avut medii între 6.39 şi 9.73. Singura specializare care şi-a completat toate locurile a fost arta actorului. Aici au candidat 38 de elevi, dintre care au fost adimişi 28, cu medii între 7.28 şi 9.69.

Atât la Liceul cu Program Sportiv cât şi la Liceul Pedagogic "D. P. Perpessicius" au fost ocupate toate locurile. Specializările Liceului cu Program Sportiv, handbal, înot, volei, fotbal şi atletism au fost la mare căutare. S-au format trei clase a câte 28 de elevi, plus încă trei locuri speciale destinate elevilor de etnie romă. Cei trei elevi romi au optat pentru specializarea fotbal. Şi la Liceul Pedagogic "D. P. Perpessicius" s-a format clasa cu specializarea învăţători - educatoare. Din cei 65 de elevi înscrişi au fost adimişi 28, plus un elev de etnie romă.

Vineri, pe 19 iunie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean a avut loc admiterea elevilor romi pe locurile speciale destinate lor. La nivelul judeţului nostru au fost peste 100 de locuri, dintre care s-au ocupat doar 40. Cu toate acestea, numărul elevilor romi repartizaţi în licee este mai mare faţă de cel de anul trecut. De asemenea, iniţiatorii campaniei "Noi vă dăm recomandare!", destinată elevilor romi, se declară multumiţi că au reuşit să crească numărul elevilor repartizaţi în licee pe locurile speciale. "Anul trecut au intrat pe locurile destinate romilor aproximativ 30 de elevi într-o singură sesiune la licee şi SAM-uri. Pe parcursul campaniei noastre, din discuţiile cu părinţii şi elevii, am identificat două aspecte îngrijorătoare pentru societatea românească: cei din judeţ nu-şi dau copiii la liceu din cauza situaţiei sociale, iar cei din municipiu, cu greu sunt convinşi să opteze pentru aceste locuri din teama de nu fi trataţi altfel de către profesori. Vom monitoriza aceşti copii pe tot parcursul studiilor liceale şi cazurile identificate de discriminare le vom sesiza mai departe", a punctat prof. Gina Anton, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor "Pro-Europa". Alături de prof. Gina Anton au mai fost implicaţi în campanie inspectorul şcolar pentru romi, Alexandru Graur şi Laura Vlad.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro