Mergi la conţinutul principal

Pe vreme de secetă înfloresc amenzile

Patru oraşe americane, printre care şi Beverly Hills, au fost amendate de autorităţile statului California pentru că nu au respectat reglementările adoptate privind consumul de apă în această perioadă de secetă gravă pentru statul de pe coasta de vest a SUA, scrie Agerpres.
Municipalitatea din Beverly Hills va trebui să plătească 61.000 de dolari, la fel şi celelalte oraşe californiene Indio, Redlands şi Coachella. Autorităţile din Beverly Hills au transmis într-un comunicat că se angajează să respecte obiectivele şi noile măsuri impuse, inclusiv penalităţile financiare.
Este pentru prima dată când autorităţile statului California adoptă sancţiuni pecuniare la adresa municipalităţilor care nu au respectat cerinţele de reducere a consumului de apă, ca urmare a perioadei severe de secetă cu care se confruntă acest stat în ultimii patru ani.
„De la nord la sud pe întreg cuprinsul statului, locuitorii şi furnizorii de apă fac sacrificiile necesare pentru a ajuta California să îşi atingă obiectivele de conservare a resurselor de apă", a declarat Cris Carrigan, unul din responsabilii Consiliului de administraţie a resurselor de apă din California.
„Totuşi, anumiţi furnizori pur şi simplu nu au îndeplinit cerinţele care erau aşteptate de la ei", a mai adăugat Carrigan, care a adăugat că cele patru administraţii amendate au risipit în total aproximativ 8,7 milioane de metri cubi de apă începând din luna iunie. Dacă în continuare nu vor respecta cerinţele impuse, atunci amenda de 500 de dolari pentru fiecare zi va creşte la aproximativ 10.000 de dolari pe zi, a avertizat Carrigan.
Potrivit autorităţilor, din luna iunie californienii şi-au redus consumul total de apă cu aproximativ 28,1%, respectiv 959 miliarde metri cubi.
În aprilie, guvernatorul Jerry Brown a impus măsuri obligatorii de economisire a apei. Obiectivul este de a reduce cu 25% consumul de apă raportat la cantitatea consumată în 2013. Administraţiile din Beverly Hills şi Bel Air, două dintre cele mai luxoase cartiere ce aparţin de Los Angeles, sunt foarte criticate de autorităţilor statale din California. Spre exemplu, un locuitor din Bel Air consumă 44.660 metri cubi de apă în decursul unui an care este echivalentul unui consum pentru 90 de gospodării medii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro